Interieurverzorger

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Interieurverzorger?

Een interieurverzorger of interieurverzorgster is een facilitair medewerker die verantwoordelijk is voor het schoonmaken van interieurs. Een andere benaming voor interieurverzorger is ook wel schoonmaker of poetsvrouw. Welke werkzaamheden een interieurverzorger precies uitvoert kan per opdracht en werkgever verschillen, maar de werkzaamheden hebben wel altijd met schoonmaak- of poetswerkzaamheden te maken. Daarnaast bestaat er een groot verschil tussen particuliere opdrachtgevers en bedrijven, omdat je als interieurverzorger voor particulieren meestal zelfstandig zal werken en bij bedrijven meer met vaste taken te maken hebt. Bij bedrijven is het ook zo dat je over het algemeen buiten de openingstijden werkzaam bent, zodat werknemers en klanten geen hinder ondervinden van de diverse schoonmaakwerkzaamheden. Als interieurverzorger kan je verantwoordelijk zijn voor verschillende werkzaamheden, zoals het afstoffen van meubels, het legen van prullenbakken, het afwassen, het dweilen van vloeren en bijvoorbeeld het schoonmaken van toiletruimtes. Als je als interieurverzorger voor particuliere opdrachtgevers werkzaam bent kunnen er ook andere werkzaamheden bijkomen, zoals het wassen van kleding, het strijken van kleding, het wassen van ramen en bijvoorbeeld het doen van boodschappen voor de opdrachtgever. Een interieurverzorger maakt dus schoon- of dit nu een kantoor of huis is. Vooral bij drukke huishoudens is een interieurverzorger vaak meer dan welkom. Als alle bewoners dagelijks werken komt er vaak niet veel van het huishouden. In dat soort gevallen kan een interieurverzorger een goede uitkomst bieden. Wat een interieurverzorger precies doet in het huis wordt afgesproken met de bewoners. Zo kan de interieurverzorger ook de was doen en deze strijken, of de ramen wassen als de bewoners dit willen.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Interieurverzorger

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Interieurverzorger

Welke opleiding is nodig om Interieurverzorger te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Interieurverzorger? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Interieurverzorger

Wat is het salaris en tarief van een Interieurverzorger? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Interieurverzorger in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Interieurverzorger

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Interieurverzorger bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl