Opleiding tot Bromfietsmonteur

Informatie over opleidingen op Mijnzzp.nl

Team Mijnzzp
NiveauMbo-niveau twee
VooropleidingVmbo-diploma, Havo of Vwo
VervolgopleidingEerste Fietstechnicus (Mbo 3)
OpleidingVind de opleiding die bij jou past

Mbo-opleiding allround bromfietsmonteur

De Mbo-opleiding scootertechnicus binnen de mobiliteitstechniek is de opleiding voor mensen die met brommers of scooters willen gaan werken als bromfietsmonteur. Tijdens de opleiding zal je over het algemeen vier dagen in de week werken bij een fietsenwinkel of scooterwinkel en één dag in de week naar school gaan voor de theorieles. Gedurende de opleiding sta je onder toezicht van een leermeester, die in veel gevallen ook betrokken is bij de diverse praktijkexamens. Tijdens de opleiding is er niet alleen aandacht voor brommers en scooters maar ook voor fietsen, omdat dit in de meeste gevallen gecombineerd wordt in de praktijk. Op school is er aandacht voor diverse technische vakken maar is er ook aandacht voor de vakken Nederlands, ICT, algemene beroepsontwikkeling en ondernemersvaardigheden. Ondernemersvaardigheden zijn tegenwoordig een belangrijk onderdeel van de opleiding, omdat redelijk veel bromfietsmonteurs/fietsenmakers vroeg of laat hun eigen bedrijf willen starten.

Opleidingsduur en niveau allround bromfietsmonteur

De Mbo-opleiding scootertechnicus zal over het algemeen twee jaar in beslag nemen en is een Mbo-opleiding op niveau twee.

Vervolgopleidingen allround bromfietsmonteur

Na het behalen van de Mbo-opleiding scootertechnicus niveau twee kan er het beste gekozen worden voor de Mbo-opleiding eerste fietstechnicus op niveau drie. Er bestaan geen specifieke vervolgopleidingen voor het beroep bromfietsmonteur. Na het behalen van de Mbo-opleiding fietstechnicus niveau drie is het nog mogelijk om een gerichte Mbo-opleiding niveau vier te volgen, zoals de Mbo-opleiding ondernemend detailhandel.

Vooropleiding allround bromfietsmonteur

Over het algemeen zullen de meeste scholen minimaal een Vmbo-diploma of enkele jaren havo of vwo verwachten voordat je toegelaten wordt tot de Mbo-opleiding scootertechnicus niveau. In de meeste gevallen zal een intakegesprek onderdeel uitmaken van de toelatingsprocedure.

Mijnzzp.nl