Bromfietsmonteur

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Bromfietsmonteur?

Een bromfietsmonteur of scootertechnicus is een techneut die zich heeft gespecialiseerd in het onderhouden en repareren van bromfietsen en scooters. Bromfietsen en scooters zijn er in diverse soorten en types, die net zo als andere voertuigen regelmatig onderhouden moeten worden. Het is mogelijk dat een bromfietsmonteur ook een fietsenmaker is, maar dit hoeft niet altijd het geval te zijn. De werkzaamheden van een bromfietsmonteur bestaan over het algemeen uit het verkopen van brommers en/of snorfietsen en het onderhouden van brommers en/of snorfietsen. Een andere benaming voor bromfietsmonteur kan tegenwoordig ook zijn scootertechnicus. Het is de bromfietsmonteur die precies weet welk onderhoud als uitgevoerd moet worden aan bromfietsen en snorfietsen. Brommers en snorfietsen zijn relatief gezien complexe voertuigen, die regelmatig onderhouden moeten worden om optimaal te blijven functioneren. Het werken aan bromfietsen en/of scooters betreft technische werkzaamheden, waardoor het belangrijk is dat een bromfietsmonteur beschikt over de juiste opleidingen. Als bromfietsmonteur heb je meestal te maken met het onderhouden en repareren van verbrandingsmotoren, elektromotoren, versnellingsbakken, startmechanisme en remsystemen. Daarnaast zal een bromfietsmonteur regelmatig banden verwisselen. Ook elektronica speelt over een belangrijke rol bij het werk van een bromfietsmonteur. Daarnaast is een bromfietsmonteur verantwoordelijk voor algemenen demontage- en montage werkzaamheden van losse onderdelen. De specifieke werkzaamheden als bromfietsmonteur kunnen verschillen per bromfietsmonteur, omdat een bromfietsmonteur ook verantwoordelijk kan zijn voor meerdere werkzaamheden, zoals verkoopwerkzaamheden. In dat geval kan een bromfietsmonteur ook aangemerkt worden als verkoopadviseur. De meeste bromfietswinkels verkopen nieuwe en tweedehands brommers en scooters.

Lees verder...

Opleiding tot Bromfietsmonteur

Welke opleiding is nodig om Bromfietsmonteur te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Bromfietsmonteur? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Bromfietsmonteur

Wat is het salaris en tarief van een Bromfietsmonteur? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Bromfietsmonteur in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Bromfietsmonteur

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Bromfietsmonteur bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl