Opleiding tot Parketteur

Informatie over opleidingen op Mijnzzp.nl

Team Mijnzzp
NiveauMbo-niveau drie
VooropleidingParketteur (Mbo 2)
VooropleidingVmbo, Havo of Vwo
VervolgopleidingFiliaalmanager (Mbo 4)
OpleidingVind de opleiding die bij jou past

Mbo-opleiding Allround Parketteur

De Mbo-opleiding allround parketteur is de aangewezen opleiding voor studenten die een passende opleiding zoeken als parketlegger. Overigens leer je tijdens deze opleiding niet alleen parketvloeren leggen maar ook andere soorten vloeren, zoals laminaatvloeren, kurkvloeren, lamelvloeren en ander soorten houten vloeren. De meeste leerlingen die de opleiding allround parketteur volgen doen dit via de BBL-vorm. Tijdens een BBL-opleiding zal je over het algemeen vier dagen in de week werken bij een erkend leerbedrijf onder begeleiding van een ervaren parketteur, die gezien moet worden als je leermeester, en één dag in de week naar school gaan voor de verschillende theorielessen. Tijdens de werkzaamheden zal je onder toezicht staan van je leermeester en de stagebegeleider van school, die samen je algemene voortgang monitoren en ook de verschillende praktijkexamens zullen afnemen. Tijdens de Mbo-opleiding allround parketteur leer je onder andere vochtmetingen uitvoeren, ondergronden egaliseren, ondervloeren leggen, parketvloeren leggen, parketvloeren onderhouden zoals lakken, oliën of het in de was zetten, verschillende patronen maken en hoe je een parketvloer kunt repareren of aanpassen. Daarnaast is er binnen deze opleiding aandacht voor de algemene vakken Nederlands, rekenen en loopbaan en burgerschap.

Opleidingsduur en niveau Allround Parketteur

De Mbo-opleiding allround parketteur zal over het algemeen twee tot vier jaar in beslag nemen, afhankelijk van je vooropleidingen, en is een Mbo-opleiding op niveau drie.

Vervolgopleidingen Allround Parketteur

Na het afronden van de Mbo-opleiding allround parketteur niveau drie is het automatisch mogelijk om door te groeien tot een Mbo-niveau vier opleiding. Een passende vervolgopleiding kan bijvoorbeeld de Mbo-opleiding filiaalmanager zijn op niveau vier.

Vooropleiding Allround Parketteur

Over het algemeen verwachten de meeste scholen minimaal een Vmbo-diploma of enkele jaren havo of vwo voordat je toegelaten zal worden tot de Mbo-opleiding allround parketteur niveau drie. Een passende vooropleiding op Mbo-niveau is de Mbo-opleiding parketteur niveau twee. Wanneer je niet beschikt over de juiste vooropleidingen is het in de meeste gevallen ook mogelijk om een intakegesprek te houden, om te bekijken welke mogelijkheden er precies zijn.

Mijnzzp.nl