Parketteur

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Parketteur?

Een parketteur is een vakman die zich gespecialiseerd heeft in het leggen, aanpassen en onderhouden van parketvloeren. Daarnaast kan het zo zijn dat een parketteur gespecialiseerd is in andere vloeren, zoals laminaatvloeren, kurkvloeren en lamelvloeren. Dit kan wel per parketteur verschillen, omdat het leggen van parketvloeren andere werkzaamheden betreft dan het leggen van laminaatvloeren. Het leggen van een parketvloer kan over het algemeen beter overgelaten worden aan een vakman of vakvrouw, omdat kennis en kunde wel belangrijk zijn als we spreken van een parketvloer. Dit is al helemaal het geval als een parketvloer aanbracht wordt in een bijzonder motief. Vloeren kunnen worden toegepast als vaste vloer en als zwevende vloer. Parketvloeren behoren over het algemeen tot de vaste vloeren. Andere vloersoorten, zoals houten lamelvloeren of laminaat, worden over het algemeen als zwevende vloer toegepast. Het grote voordeel van vaste vloeren is dat ze veel meer solide aan voelen en dat ze bijna niet werken. Vaste vloeren worden op een geheel andere manier gelegd dan zwevende vloeren en vragen dus om een specialist, zoals een parketteur. Een vaste vloer, zoals een parketvloer, is vaak kostbaar en moeilijk zelf te leggen. Dit is helemaal het geval als er nog een bepaald motief in de vloer gelegd moet worden. Een van de grote verschillen met een losse vloer is dat een vaste vloer niet tot nauwelijks werkt, omdat deze vast op de ondervloer ligt. Een parketvloer kan op twee manieren gelegd worden, namelijk direct op de ondervloer gelijmd (dit is vaak een blokjes vloer) of op twaalf milliliter spaanplaat gelijmd en gespijkerd worden. Het beroep parketteur moet aangemerkt worden als ambachtsberoep, omdat het kunnen leggen van een parketvloer om veel kennis en vaardigheden vraagt. Daarnaast is het zo dat andere vaklieden, die bijvoorbeeld laminaatvloeren leggen, niet zomaar aangemerkt kunnen worden als parketteur.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Parketteur

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Parketteur

Welke opleiding is nodig om Parketteur te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Parketteur? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Parketteur

Wat is het salaris en tarief van een Parketteur? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Parketteur in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Parketteur zijn vaak ook:

Boekhoudsoftware vergelijken voor Parketteur

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Parketteur bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl