Parketteur

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Parketteur?

Een parketteur is gespecialiseerd in het aanbrengen, aanpassen en onderhouden van parketvloeren. Daarnaast kan het zo zijn dat een parketteur gespecialiseerd is in andere vloeren zoals laminaatvloeren, kurkvloeren en lamelvloeren. Dit kan per parketteur verschillen, omdat het leggen van parketvloeren heel anders is dan het leggen van een laminaatvloer. Het leggen van een goede parketvloer kan over het algemeen beter overgelaten worden aan een vakman of vakvrouw, omdat kennis en kunde hierbij erg belangrijk zijn. Dit is vooral het geval als een parketvloer aanbracht wordt in een bijzonder motief. Massieve vloeren, vloeren met een houten toplaag of laminaatvloeren zijn erg gewild om verschillende redenen, zoals de warme uitstraling en het gemakkelijk schoon kunnen houden van de vloer. Houten vloeren zijn verkrijgbaar in veel verschillende soorten en prijsklassen. Niet iedere vloer, zoals een parketvloer, is gemakkelijk zelf te leggen. Het leggen van een parket vloer is een stuk lastiger dan een laminaatvloer en kan dus beter aan een vakman overgelaten worden.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Parketteur

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Parketteur

Welke opleiding is nodig om Parketteur te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Parketteur? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Parketteur

Wat is het salaris en tarief van een Parketteur? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Parketteur in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Parketteur zijn vaak ook:


Mijnzzp.nl