Opleiding tot Kelner

Informatie over opleidingen op Mijnzzp.nl

Team Mijnzzp
NiveauMbo-niveau
VooropleidingVmbo, Havo of Vwo
VervolgopleidingGastheer (Mbo 2)
VervolgopleidingGastvrouw (Mbo 2)

Opleiding kelner

Er bestaan geen erkende Mbo-opleidingen voor het beroep kelner/ober via reguliere scholen. De meest gerichte Mbo-opleiding als kelner is de Mbo-opleiding gastheer of gastvrouw. Wel bestaan er voldoende externe opleiders, die korte opleidingen/cursussen aanbieden voor kelners/obers die verder geen landelijke erkenning hebben. De meeste externe opleidingen/cursussen zijn gericht op het leren bedienen van gasten, eten- en drankkennis en algemene zaken zoals de voorbereidingswerkzaamheden. Maar denk ook aan schoonmaakwerkzaamheden en het afruimen. De opleiding/cursus kelner of ober is dan ook geschikt voor mensen die wellicht kun kennis willen opschalen zonder meteen een erkende opleiding te hoeven volgen.

Opleidingsduur en niveau kelner

Er bestaan geen erkende Mbo-opleidingen voor het beroep kelner of ober. Wie wel zoekt naar een echte opleiding zal al snel uitkomen bij de Mbo-opleiding gastheer of gastvrouw. Zoals eerder omschreven worden er veel korte cursussen aangeboden voor het beroep kelner of ober die verder geen landelijke erkenning hebben.

Vervolgopleidingen kelner

Er bestaan geen vervolgopleidingen voor het beroep kelner of ober omdat er ook geen specifieke opleidingen bestaan voor het beroep. De Mbo-opleiding gastheer of gastvrouw moet gezien worden als de meest gerichte basisopleiding binnen de horecabranche.

Vooropleiding kelner

Er worden over het algemeen geen eisen gesteld om deel te kunnen nemen aan de opleiding kelner of ober. Een externe korte opleiding tot kelner of ober is uitermate geschikt voor mensen die bijvoorbeeld tijdelijk werkzaam zijn binnen de horeca.

Mijnzzp.nl