Kelner

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Kelner?

Een kelner of kelnerin is een bedieningsmedewerker die werkzaam kan zijn binnen verschillende soorten horecagelegenheden. De belangrijkste taak van een kelner is het opnemen van bestellingen en het uitserveren van drank en voedsel. Als kelner ben je dus een bedieningsmedewerker binnen een horecagelegenheid en maak je meestal onderdeel uit van een team dat uit diverse verschillende medewerkers bestaat. Welke taken een kelner precies heeft kan verschillen per horecagelegenheid, omdat dit afhankelijk zal zijn van het aantal medewerkers en de onderlinge taakverdeling. Een kelner is dus iemand die eten en/of drank serveert in een horecagelegenheid. Voordat de gelegenheid opengaat zorgt de kelner er voor dat alles netjes klaar staat, zodat de gasten op de juiste manier ontvangen kunnen worden. De kelner kan ook de persoon zijn die de gasten zal ontvangen en ze vervolgens naar hun tafel zal begeleiden. Het beroep kelner kan ook voorkomen onder de benaming ober. Er bestaat verder geen verschil tussen de beroepen kelner en ober.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Kelner

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Kelner

Welke opleiding is nodig om Kelner te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Kelner? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Kelner

Wat is het salaris en tarief van een Kelner? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Kelner in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...


Mijnzzp.nl