Kelner

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Kelner?

Een kelner of kelnerin is een bedieningsmedewerker die werkzaam kan zijn binnen verschillende soorten horecagelegenheden. De belangrijkste taak van een kelner is het opnemen van bestellingen en het uitserveren van drank en voedsel. Als kelner ben je dus een bedieningsmedewerker binnen een horecagelegenheid en maak je meestal onderdeel uit van een team dat uit diverse verschillende horecamedewerkers zal bestaan. Welke taken een kelner precies heeft kan verschillen per horecagelegenheid, omdat dit afhankelijk is van het aantal medewerkers en de onderlinge taakverdeling. Een kelner is dus iemand, die eten en/of drank serveert in een horecagelegenheid. Voordat de gelegenheid opengaat zorgt de kelner er voor dat alles netjes klaar staat, zodat de gasten op de juiste manier ontvangen kunnen worden. Het voorbereiden van alle werkzaamheden noemt men binnen de horeca ook wel mise-en-place. Mise-en-place heeft betrekking op alle voorbereidende werkzaamheden, zoals het klaarzetten van eten, drank en serviesgoed, zodat de uiteindelijke bediening en dus de service sneller uitgevoerd kunnen worden als de gasten arriveren. Over het algemeen kan een kelner ook verantwoordelijk zijn voor het ontvangen van de gasten. In dat geval kan een kelner ook aangemerkt worden als gastheer. Andere werkzaamheden van een kelner kunnen zijn het schoonmaken van de tafels als de gasten vertrokken zijn en het helpen schoonmaken in de keuken. Over het algemeen moet een kelner gezien worden als allround horecamedewerker, die voor verschillende werkzaamheden inzetbaar is. Een andere benaming voor kelner kan ook zijn ober of serveerster, als we van een kelnerin spreken. Er bestaan verder geen echte inhoudelijke verschillen tussen de beroepen kelner en ober.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Kelner

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Kelner

Welke opleiding is nodig om Kelner te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Kelner? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Kelner

Wat is het salaris en tarief van een Kelner? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Kelner in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Kelner

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Kelner bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl