Opleiding tot Plaatwerker

Informatie over opleidingen op Mijnzzp.nl

Team Mijnzzp
NiveauMbo-niveau drie
VooropleidingAssistent Metaalbewerking (Mbo 1)
VooropleidingVmbo, Havo of Vwo
VervolgopleidingAllround Machinebouwer (Mbo 4)
OpleidingVind de opleiding die bij jou past

Mbo-opleiding allround plaatwerker

Wie een carrière ambieert als plaatwerker kan het beste kiezen voor de Mbo-opleiding allround plaatwerker binnen de metaalsector. Als plaatwerker kan je uiteenlopende soorten onderdelen van plaatmateriaal maken, zoals ombouwen voor machines. ombouwen voor computers of verkeersborden van plaatmateriaal. Plaatmateriaal komt in veel verschillende vormen voor en wordt voor veel toepassingen gebruikt. Als plaatwerker maak je doorgaans grote series van bepaalde onderdelen. Naast het maken van onderdelen kan je als plaatwerker ook verantwoordelijk zijn voor het opbouwen van diverse onderdelen. Tijdens deze praktijkgerichte opleiding leer je onder andere het bewerken en vormen van metaal, het werken met verschillende machines, het afstellen en onderhouden van machines en het werken vanaf een werktekening. Over het algemeen zal je tijdens de opleiding vier dagen in week werken bij een erkend leerbedrijf en één dag in de week naar school gaan voor de theorieles. Op school is er onder andere aandacht voor tekeningen lezen, technisch tekenen, materialenkennis, rekenen, Nederlands en algemene beroepsvorming.

Opleidingsduur en niveau allround plaatwerker

De Mbo-opleiding allround plaatwerker zal over het algemeen drie jaar in beslag nemen en is een Mbo-opleiding op niveau drie.

Vervolgopleidingen allround plaatwerker

Na het afronden van de Mbo-opleiding allround plaatwerker op niveau drie is het nog mogelijk om door te leren voor een passende Mbo-opleiding op niveau vier, zoals de Mbo-opleiding machinebouwer. Er zijn verder geen specifieke vervolgopleidingen meer voor het beroep plaatwerker. De Mbo-opleiding machinebouwer zal meer verantwoordelijkheden geven en is een bredere opleiding dan de opleiding plaatwerker.

Vooropleiding allround plaatwerker

De meeste scholen verwachten minimaal een Vmbo-diploma of een relevante Mbo-opleiding voordat je toegelaten zal worden tot de Mbo-opleiding allround plaatwerker niveau drie. Over het algemeen is het ook mogelijk om een intakegesprek te houden, als je niet over de juiste vooropleidingen of diploma's beschikt.

Mijnzzp.nl