Plaatwerker

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Plaatwerker?

Een plaatwerker is verantwoordelijk voor het bewerken van plaatmateriaal, wat betrekking kan hebben op verschillende soorten materialen zoals aluminium, staal en rvs. Als plaatwerker ben je werkzaam binnen de metaalbewerkingsindustrie, waarbinnen je verschillende technieken zal toepassen om plaatmateriaal te kunnen bewerken. Denk hierbij aan het lassen van plaatmateriaal, het walsen van plaatmateriaal, het knippen van plaatmateriaal, het kanten van plaatmateriaal en aan het zagen van plaatmateriaal. In het kort kunnen we de werkzaamheden van een plaatwerker het beste omschrijven als het bewerken en vervormen van verschillende plaatmaterialen die door de industrie en bedrijven gebruikt kunnen worden. Als plaatwerker zal je over het algemeen veel met moderne machines werken, zoals een CNC machine, maar ook handbewerkingen uitvoeren afhankelijk van de soort werkzaamheden. Als plaatwerker bewerk je dus verschillende soorten plaatmateriaal die door de industrie op verschillende manieren gebruikt en toegepast kunnen worden. Als plaatwerker is het niet ondenkbaar dat je ook verantwoordelijk bent voor montagewerkzaamheden, echter kan dit wel per bedrijf verschillen. Een plaatwerker zal in bijna alle gevallen werken met een werktekening waarbinnen alle specificaties zijn opgenomen. Vanzelfsprekend is het veilig en zeer nauwkeurig kunnen werken als plaatwerker erg belangrijk. Ook technische kennis als plaatwerker mag tegenwoordig niet ontbreken, omdat een plaatwerker veel met complexe machines zal werken.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Plaatwerker

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Plaatwerker

Welke opleiding is nodig om Plaatwerker te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Plaatwerker? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Plaatwerker

Wat is het salaris en tarief van een Plaatwerker? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Plaatwerker in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...


Mijnzzp.nl