Plaatwerker

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Plaatwerker?

Een plaatwerker is verantwoordelijk voor het maken van plaat- en constructiewerken. Als plaatwerker heb je te maken met verschillende technieken om plaatmateriaal te kunnen bewerken. Denk hierbij aan het lassen van plaatmateriaal, het walsen van plaatmateriaal, het knippen van plaatmateriaal, het kanten van plaatmateriaal en aan het zagen van plaatmateriaal. In het kort kunnen we de werkzaamheden van een plaatwerker het beste omschrijven als het bewerken en vervormen van verschillende plaatmaterialen die door de industrie en bedrijven gebruikt worden. Een plaatwerker werkt veel met moderne machines, zoals een CNC-machine, maar voert ook handbewerkingen uit afhankelijk van de werkzaamheden. Een plaatwerker zal in bijna alle gevallen werken vanaf een werktekening, waarbinnen alle specificaties zijn opgenomen. Als plaatwerker is het belangrijk dat je beschikt over technische kennis, omdat je regelmatig met hoogwaardige machines werkzaam bent. Het is niet zo dat een plaatwerker alleen met metaal werkzaam is. De meeste plaatwerkers werken ook met andere materialen, zoals aluminium of rvs. In alle gevallen is een plaatwerker werkzaam binnen de metaalbewerkingsindustrie. Het veilig en nauwkeurig kunnen werken speelt als plaatwerker een belangrijke rol. De meeste moderne machines die een plaatwerker gebruikt zijn computergestuurd, maar ook handgereedschap wordt door de plaatwerker vaak gebruikt. De computergestuurde machines zorgen ervoor dat de platen op de juiste maat afgesneden worden en voorzien worden van de juiste vormgeving. Als plaatwerker kan je verschillende losse onderdelen maken, maar ook ingezet worden voor productiewerk als het om grote aantallen gaat. Productiewerk kan plaatmateriaal betreffen, zoals computerkasten, meubelkasten of keukenapparatuur, dat opgebouwd wordt door middel van plaatmateriaal.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Plaatwerker

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Plaatwerker

Welke opleiding is nodig om Plaatwerker te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Plaatwerker? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Plaatwerker

Wat is het salaris en tarief van een Plaatwerker? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Plaatwerker in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Plaatwerker

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Plaatwerker bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl