Marinier

AOV

AOV voor een Marinier

Team Mijnzzp

AOV zzp afsluiten

AOV voor zzp'ers

Als zelfstandig ondernemer loopt je het risico om inkomsten te verliezen als je (tijdelijk) niet meer kunt werken. Dit kan bijvoorbeeld het gevolg zijn van ziekte, invaliditeit of een ongeval. Om jezelf financieel te beschermen, is het verstandig om een arbeidsongeschiktheidsverzekering af te sluiten. Op deze pagina zullen we de voordelen, dekking en tips geven voor het kiezen van de beste AOV die past bij jouw situatie als zelfstandig werkende Marinier. Het is mogelijk om zonder advieskosten zelf online een AOV af te sluiten.

Een verzekeringsmaatschappij zal de AOV-premie onder andere baseren op de SBI-code van het beroep Marinier en de bedrijfsactiviteiten zoals die zijn opgenomen in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel (KvK). Het is tevens mogelijk om je aanvullend te verzekeren met betrekking tot preventie en re-integratie. Je kunt zelf kiezen om je volledige inkomen te verzekeren of een deel van de vaste lasten. De daadwerkelijke kosten van de AOV zijn afhankelijk van je beroep, het verzekerde bedrag, de leeftijd en de eigenrisicoperiode.

AOV Marinier AFSLUITEN

Inhoudsopgave
AOV voor zzp'ers
Hoe werkt een AOV zzp?
Belangrijke AOV-punten Insify:
Bruto en netto AOV-premie berekenen Marinier
AOV online regelen:
Voordelen van een AOV voor zzp'ers
Verschillende dekkingen van een AOV-verzekering
Hoe kies je de beste AOV als zzp Marinier?
Is een AOV zzp verplicht als Marinier?
Zzp verzekeringen
AOV-verzekering Marinier UWV
Nadelen vrijwillig verzekeren bij UWV
Conclusie AOV verzekering zelfstandigen

Hoe werkt een AOV zzp?

Een arbeidsongeschiktheidsverzekering is een verzekering die je afsluit om een inkomen te hebben tijdens ziekte, invaliditeit of na een ongeval. Deze verzekering is met name relevant voor zelfstandig ondernemers, zoals zzp'ers. Het doel van een AOV is om ervoor te zorgen dat je financieel beschermd bent en een inkomen ontvangt als je niet in staat bent om te werken als Marinier.

Belangrijke AOV-punten Insify:

  • Stabiele vaste lage premie. 20% korting in het eerste jaar.
  • Betaal géén premie wanneer je een AOV-uitkering krijgt.
  • Uitgebreide dekking. Ook uitkering bij zwangerschap.
  • Géén afsluit- of servicekosten.
  • De hoogst scorende AOV op prijs in het onderzoek van MoneyView.
  • Geen verzekeringen voor werknemers.

Bruto en netto AOV-premie berekenen Marinier

Op de volgende pagina kunt u zelf AOV berekeningen maken op basis van de bruto premie. U kunt ook berekenen hoeveel u netto overhoudt van een bruto AOV-uitkering per jaar en maand. Het berekenen van de daadwerkelijke premie is niet mogelijk, aangezien wij niet over de juiste gegevens beschikken en dit maatwerk vereist.

AOV online regelen:

Direct naar insify

Voordelen van een AOV voor zzp'ers

Het afsluiten van een arbeidsongeschiktheidsverzekering als zzp'er heeft verschillende voordelen. Hier zijn enkele belangrijke voordelen op een rij:

  • Financiële zekerheid: Een AOV biedt je financiële zekerheid en zorgt ervoor dat je een inkomen ontvangt als je niet kunt werken. Hierdoor kun je de vaste lasten blijven betalen en in je levensstandaard voorzien.
  • Flexibiliteit: Als zzp'er heb je de mogelijkheid om zelf de voorwaarden en dekking van je AOV te bepalen. Je kunt het verzekerde bedrag, de uitkeringsduur, eindleeftijd en wachttijd naar eigen wens samenstellen.
  • Geen langdurige verplichting: Met een AOV ben je niet langdurig gebonden aan een contract. Je kunt de verzekering dagelijks opzeggen, waardoor je flexibiliteit behoudt.
  • Dekking op maat: Een AOV kan worden afgestemd op je specifieke behoeften en situatie. Je kunt kiezen voor dekking van vaste lasten, inkomensbescherming, dekking bij ziekte, ongevallen of zelfs bij mentale klachten.
  • Vaste premie: De meeste verzekeraars bieden een vaste AOV-premie, waardoor je niet te maken krijgt met onverwachte premiestijgingen. Dit geeft je financiële zekerheid op de lange termijn als Marinier.

Zorgcentrum

Verschillende dekkingen van een AOV-verzekering

Een arbeidsongeschiktheidsverzekering biedt verschillende dekkingen, afhankelijk van je behoeften en wensen. Hier zijn enkele veelvoorkomende dekkingen die u kunt overwegen:

  • Vaste lasten of inkomensbescherming: Deze dekking zorgt ervoor dat je je vaste lasten kunt blijven betalen als je arbeidsongeschikt raakt. Je ontvangt een maandelijkse uitkering om financiële zorgen weg te nemen.
  • Ziekte of orgaandonatie: Deze dekking biedt ondersteuning als je ziek wordt of een orgaandonatie moet ondergaan. Je kunt rekenen op financiële stabiliteit tijdens deze moeilijke periode.
  • Ongevallen: Deze dekking beschermt je tegen ongevallen die je niet kunt voorzien. Bijvoorbeeld als je betrokken raakt bij een verkeersongeval. Een AOV kan je helpen bij het financieel opvangen van de gevolgen van een dergelijk ongeval.
  • Gezinsuitbreiding: Als je gezinsuitbreiding verwacht, kun je met een AOV met een gerust hart je focus volledig richten op je gezin.
  • Optioneel: Mentale klachten: Als je het belangrijk vindt om ook gedekt te zijn bij arbeidsongeschiktheid door mentale klachten, zoals een depressie, kun je ervoor kiezen om deze dekking toe te voegen aan je AOV.
  • Jouw herstel: Een AOV kan ook de kosten dekken die je maakt om weer aan de slag te kunnen gaan. Denk hierbij aan kosten voor een andere werkplek, coaching en trainingen.
  • Gratis afsluiten en korting op premie: Bij sommige aanbieders kun je een AOV gratis afsluiten zonder advies-, service- of afsluitkosten. Daarnaast kun je in het eerste jaar vaak profiteren van een korting op je premie.

Hoe kies je de beste AOV als zzp Marinier?

Het kiezen van de beste AOV als zzp'er kan lastig zijn. Hier zijn enkele tips om je te helpen bij het maken van de juiste keuze:

  • Bepaal je behoeften: Denk na over je eigen specifieke behoeften en wensen. Welke dekkingen zijn voor je belangrijk? Hoeveel wil je verzekeren en voor hoelang? Hoe lang wil je wachten voordat je een uitkering ontvangt? Het beantwoorden van deze vragen helpt je bij het bepalen van de juiste AOV.
  • Vergelijk verschillende aanbieders: Maak gebruik van vergelijkingswebsites en vraag offertes aan bij verschillende aanbieders. Vergelijk niet alleen de premies, maar ook de voorwaarden en dekkingen. Let ook op eventuele kortingen of extra voordelen die worden aangeboden.
  • Lees de polisvoorwaarden: Zorg ervoor dat je de polisvoorwaarden van verschillende AOV's goed leest voordat je een keuze maakt. Let op uitsluitingen en beperkingen, zodat je weet waar je wel en niet voor verzekerd bent.
  • Raadpleeg een expert: Als je twijfelt of hulp nodig heeft bij het kiezen van de juiste AOV, kun je altijd een expert raadplegen. Een financieel adviseur kan je helpen bij het maken van een weloverwogen beslissing op basis van je specifieke situatie.
  • Goedkope zzp AOV: In tegenstelling tot wat veel zzp'ers denken, zijn er ook betaalbare AOV-opties beschikbaar. Het afsluiten van een betaalbare AOV is dus goed mogelijk, zelfs als Marinier. Er zijn speciale betaalbare zzp pakketten beschikbaar om de AOV kosten zo laag mogelijk te houden.
  • Blijf op de hoogte: Zodra je een AOV hebt afgesloten, is het belangrijk om op de hoogte te blijven van eventuele veranderingen in je eigen situatie of de verzekeringsmarkt. Herzie wanneer nodig je AOV om er zeker van te zijn dat deze nog steeds aansluit bij je behoeften.

Is een AOV zzp verplicht als Marinier?

Vanaf 2027 wordt het naar verwachting verplicht voor zzp'ers om een AOV af te sluiten. Deze toekomstige verplichting is vastgelegd in het wetsvoorstel met betrekking tot het nieuwe pensioenakkoord. Tot die tijd is het nog niet verplicht om als zzp'er een AOV af te sluiten. De verplichte AOV is in de toekomst van toepassing op alle werkende zzp'ers. De verplichting vanaf 2027 is bedoeld om de financiële zekerheid van zzp'ers te waarborgen in geval van arbeidsongeschiktheid. Hoewel het momenteel nog niet verplicht is voor zzp'ers om een AOV af te sluiten, is het sterk aan te raden om nu al een AOV als Marinier af te sluiten.

De verzekering gaat gelden voor alle ondernemers die inkomstenbelasting moeten betalen (ib ondernemers) en hun echtgenoten die meewerken. Lees hier de visie van de overheid en hier de huidige fiscale regels. Op dit moment is de nieuwe wet nog niet helemaal duidelijk, maar in de basis zal het adviesrapport van de Stichting van de Arbeid (pdf) worden opgevolgd.

Zzp verzekeringen

Als zzp'er kunnen er verschillende belangrijke verzekeringen nodig zijn afhankelijk van het bedrijf en de werkzaamheden. Om je in te dekken is het verstandig om je zo breed mogelijk in te dekken voor mogelijke financiële problemen Zie voor andere belangrijke verzekeringen zzp ook de volgende pagina's:

AOV-verzekering Marinier UWV

Wanneer je een eigen bedrijf start als Marinier, is het mogelijk om een vrijwillige ziektewetverzekering of arbeidsongeschiktheidsverzekering af te sluiten bij het UWV (alleen voor starters) zonder dat je een medische keuring moet ondergaan. Het grote voordeel hiervan is dat het UWV je niet zal weigeren om mogelijke medische redenen, terwijl commerciële verzekeraars dit wel kunnen doen. De AOV-verzekering van de UWV staat ook wel bekend als de WIA-verzekering (Wet werk en inkomen naar arbeidsvermogen). Zie hier de Rekenhulp Verzekering van UWV om de UWV-premie te berekenen.

Nadelen vrijwillig verzekeren bij UWV

Enkele nadelen van de UWV AOV zijn dat je mogelijk te maken krijgt met een hogere premie en dat het UWV je zal beoordelen op inzetbaarheid op basis van het arbeidsongeschiktheidscriterium wanneer er sprake is van arbeidsongeschiktheid. Dit betekent dat het UWV altijd zal beoordelen welke vervangende arbeid je nog kunt uitvoeren als Marinier, gebaseerd op de mate van arbeidsongeschiktheid en je eigen competenties. Wanneer je kiest voor een reguliere verzekeraar, kun je vervangende arbeid voor jezelf uitsluiten.

Conclusie AOV verzekering zelfstandigen

Als zzp'er is het afsluiten van een arbeidsongeschiktheidsverzekering essentieel om jezelf te beschermen tegen financiële risico's tijdens periodes van ziekte, invaliditeit of een ongeval. Met een AOV kun je rekenen op een financieel vangnet en dekking op maat voor je specifieke behoeften. Het kiezen van de beste AOV kan een uitdaging zijn, maar door je eigen risico's in te schatten, aanbieders te vergelijken en polisvoorwaarden zorgvuldig te lezen, kun je uiteindelijk de beste keuze maken als Marinier.

Raadpleeg indien nodig een AOV-expert om je te helpen bij het maken van de juiste keuze. Het kan ook raadzaam zijn om gebruik te maken van een AOV vergelijkingskaart (AOV dienstverleningsdocument). Zoals eerder aangegeven is het momenteel nog niet verplicht om een zzp AOV af te sluiten. Het is vanzelfsprekend wel verstandig om je nu al in te dekken tegen mogelijke risico's.

AOV ZZP AFSLUITEN

AOV vergelijken

Mijnzzp.nl