Opleiding tot Poedercoater

Informatie over opleidingen op Mijnzzp.nl

Team Mijnzzp
NiveauMbo-niveau drie
VooropleidingPoedercoater (Mbo 2)
VooropleidingVmbo, Havo of Vwo
VervolgopleidingWerkvoorbereider (Mbo 4)
OpleidingVind de opleiding die bij jou past

Mbo-opleiding Vakkracht Industrieel Lakverwerken

Wie als poedercoater of als professioneel lakspuiter een passende opleiding zoekt kan het beste voor de Mbo-opleiding Vakkracht Industrieel Lakverwerken kiezen. Tijdens deze Mbo-opleiding leer je onder andere het opbrengen van lak, zoals poedercoating, schuren en kunststof objecten spuiten. Het opbrengen van industriële lakken is niet te vergelijken met de werkzaamheden van een reguliere autospuiter, omdat dit met een heel andere techniek gedaan wordt. Als poedercoater ben je over het algemeen meer bezig met grootschalige projecten, bijvoorbeeld de lakverwerking van fietsenframes. Tijdens de Mbo-opleiding Vakkracht Industrieel Lakverwerken zal je diverse keren stage lopen bij erkende leerbedrijven, onder toezicht van een leermeester en de stagebegeleider van school. Ook zal je tijdens de stageperiode enkele praktijkexamens moeten afleggen die meetellen voor het uiteindelijke diploma. Op school is er onder andere aandacht voor vakken als Nederlands, Engels, wiskunde, milieu en algemene beroepsvorming.

Opleidingsduur en niveau Vakkracht Industrieel Lakverwerken

De Mbo-opleiding Vakkracht Industrieel Lakverwerken zal over het algemeen drie jaar in beslag nemen en is een Mbo-opleiding op niveau drie.

Vervolgopleidingen Vakkracht Industrieel Lakverwerken

Na het afronden van de Mbo-opleiding Vakkracht Industrieel Lakverwerken op niveau drie is het automatisch mogelijk om door te groeien tot een passende Mbo-niveau vier opleiding. Er bestaan geen specifieke vervolgopleidingen na de Mbo-opleiding Vakkracht Industrieel Lakverwerken niveau drie. Een passende opleiding kan de opleiding werkvoorbereider zijn op niveau vier.

Vooropleiding Vakkracht Industrieel Lakverwerken

Over het algemeen verwachten de meeste scholen minimaal een Vmbo-diploma of enkele jaren havo of vwo voordat je toegelaten zal worden tot de Mbo-opleiding Vakkracht Industrieel Lakverwerken niveau drie. Daarnaast kan het zijn dat de school het liefst eerste de afgeronde Mbo-opleiding industrieel lakverwerker niveau twee ziet voordat je mag instromen. Wanneer je niet beschikt over de juiste vooropleidingen is het in de meeste gevallen mogelijk om een intakegesprek te houden, om te bekijken welke mogelijkheden er zijn.

Mijnzzp.nl