Poedercoater

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Poedercoater?

Een poedercoater is verantwoordelijk voor verschillende werkzaamheden, die te maken hebben met het poedercoaten van voorwerpen. Het poedercoaten is een elektrostatisch verfproces, waarbij met perslucht negatief geladen poeder op een positief geladen voorwerp verstoven wordt. Door het elektrostatisch aanbrengen van poedercoating blijft het poeder op het product plakken. Hierna zal het voorwerp in de oven geplaatst worden waarna de verf aan het voorwerp gesmolten wordt. Een van de grote voordelen van het poedercoaten is dat er geen schadelijke stoffen vrijkomen. Hierdoor is het poedercoaten van materialen milieuvriendelijk. Een van de nadelen van poedercoaten is dat de producten bestand moet zijn tegen hogen temperaturen, omdat de producten de in de oven gaan. Enkele voorbeelden van producten, die op deze manier gecoat worden zijn bijvoorbeeld deuren, balkonhekken, verkeerslichten, witgoed, meubels en fietsen. De werkzaamheden van een poedercoater zijn niet moeilijk, echter is het nauwkeurig werken wel belangrijk, omdat er anders geen goed eindresultaat is. Als poedercoater breng je dus een coating aan op voorwerpen die door de industrie gemaakt worden. Nadat de poedercoating is aangebracht worden de voorwerpen in een oven verhit tot ongeveer honderd graden voor de duur van ongeveer vijftien minuten. Tijdens dit proces zal de poedercoating uitvloeien als normale verf en een gladde laag krijgen. Als het een twee componenten-coating betreft, zal de poedercoater de temperatuur ook nog verhogen tot honderdvijftig a tweehonderd graden, zodat beide coatings samenvloeien. Het poedercoaten van halffabricaten komt binnen de industrie veel voor. Een poedercoater is ook verantwoordelijk voor het ophangen van alle producten aan de productielijn. Andere werkzaamheden kunnen zijn het instellen van de spuitinstallatie en het onderhouden van de afzuiginstallatie. Een andere benaming voor poedercoater is poederspuiter.

Lees verder...

Opleiding tot Poedercoater

Welke opleiding is nodig om Poedercoater te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Poedercoater? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Poedercoater

Wat is het salaris en tarief van een Poedercoater? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Poedercoater in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Poedercoater

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Poedercoater bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl