Opleiding tot Pechhulpverlener

Informatie over opleidingen op Mijnzzp.nl

Team Mijnzzp
NiveauMbo-niveau drie
VooropleidingAutotechnicus (Mbo 2)
VooropleidingVmbo-diploma, Havo of Vwo
VervolgopleidingIntern ANWB

Opleiding wegenwachter

Om in aanmerking te komen voor een baan bij de wegenwacht is het belangrijk dat je beschikt over de Mbo-opleiding eerste autotechnicus, minimaal drie jaar werkervaring hebt en kennis hebt van verschillende automerken. Daarnaast is het belangrijk dat je communicatief gezien sterk onderlegd bent. De ANWB zal nieuwe wegenwachters eerst intern opleiden in verschillende specialisaties, zoals moderne elektronica en elektrische voertuigen. Maar denk ook aan het verlenen van eerste hulp en het kunnen blussen van een brand. Wie voor de wegenwacht wil gaan werken moet zich goed beseffen dat de werkomstandigheden anders zijn dan bij een reguliere garage, omdat je als wegenwachter meestal in de buitenlucht zal werken en regen, storm en sneeuw allemaal voor zullen komen tijdens de werkzaamheden. Daarnaast kan creativiteit met betrekking tot het vinden van oplossing erg belangrijk zijn.

Opleidingsduur en niveau wegenwachter

Nieuwe medewerkers worden intern opgeleid door de ANWB en hiervoor bestaan geen opleidingsmogelijkheden bij reguliere scholen. Het opleidingsniveau als wegenwachter is hoog te noemen, omdat je minimaal het Mbo-diploma eerste autotechnicus moet bezitten en de nodige kennis en ervaring. Daarnaast moet je bereid zijn om een interne opleiding te volgen als automonteur.

Vervolgopleidingen wegenwachter

Er bestaan geen vervolgopleidingen als wegenwachter, omdat er geen echte opleidingen bestaan voor het beroep via reguliere scholen. Wel is het natuurlijk zo dat ook bestaande wegenwachters regelmatig op cursus moeten voor de juiste bijscholing.

Vooropleiding wegenwachter

De wegenwacht verwacht minimaal het Mbo-diploma eerste autotechnicus en drie jaar werkervaring in verschillende automerken. Daarnaast moet je als persoon geschikt zijn voor een baan als wegenwachter.

Mijnzzp.nl