Opleiding tot Magnetiseur

Informatie over opleidingen op Mijnzzp.nl

Avatar van Team Mijnzzp
NiveauCursus & Opleiding Hbo-niveau
VooropleidingMbo-niveau vier
VervolgopleidingCounseling (Hbo)

Opleiding magnetiseren

Tijdens de opleiding magnetiseren staat het kunnen overdragen van energie als magnetiseur centraal. Ook gaat de opleiding in op het kunnen herkennen van blokkades en het begrijpen hoe deze blokkades precies ontstaan binnen het menselijk lichaam. Daarnaast leer je welke storingen in het menselijk energiesysteem kunnen optreden en wat deze precies veroorzaken. Om dit te kunnen leren en te kunnen begrijpen is het belangrijk dat de magnetiseur de aura en chakra's ontdekt. De aura is het energieveld om je heen en de chakra's bestaan uit zeven losse energievelden. De aura van het menselijk lichaam en de chakra's zijn overigens allemaal met elkaar verbonden door meridianen. Tijdens deze opleiding zal er over het algemeen ook aandacht besteed worden aan het oprichten van een eigen praktijk, omdat de meeste magnetiseurs vroeg of laat hun eigen praktijk starten. Let op, een magnetiseur is geen arts.

Opleidingsduur en niveau magnetiseren

De opleiding magnetiseren kan variëren van enkele maanden tot ongeveer één jaar. Naast opleidingen zijn er cursussen te vinden die wellicht maar enkele lesdagen in beslag nemen.

Vervolgopleidingen magnetiseren

Na het afronden van de opleiding magnetiseren zijn er nog voldoende andere alternatieve opleidingen te vinden, zoals een opleiding edelsteentherapie, de opleiding aura- en chakrahealing of de opleiding kleurentherapie. Daarnaast kan de opleiding massagetherapeut een aanvulling zijn op het beroep magnetiseur.

Vooropleiding magnetiseren

Er zijn over het algemeen geen eisen qua vooropleidingen om deel te kunnen nemen aan een cursus of opleiding magnetiseren. Als persoon moet je natuurlijk wel raakvlakken hebben met de alternatieve geneeswijze magnetiseren om deze opleiding te kunnen volgen.

Mijnzzp.nl