Opleiding tot Glasblazer

Informatie over opleidingen op Mijnzzp.nl

Team Mijnzzp
NiveauMbo-niveau vier
VooropleidingVmbo, Havo of Vwo
VervolgopleidingVormgeving (Hbo)
OpleidingVind de opleiding die bij jou past

Mbo-opleiding Glasblazer

De Mbo-opleiding glasblazer is een uitstroomrichting binnen de opleiding creatief vakman, die verschillende uitstroomrichtingen kent. Tijdens deze opleiding leer je zelfstandig glasblazen, glas vormen en glas versieren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het zelfstandig vormen van vazen, schalen en glazen door het toepassen van verschillende technieken, zoals het toepassen van glas in lood, warmglastechnieken en brandschilderingen. De Mbo-opleiding glasblazer is via de meeste scholen alleen via de zogenaamde BOL-vorm opleiding te volgen. Tijdens een BOL-opleiding zal je over het algemeen zestig procent van de tijd doorbrengen op school en de rest van de tijd stage lopen bij erkende leerbedrijven, zoals een glasblazerij, onder toezicht en begeleiding van een leermeester. De Mbo-opleiding glasblazer is tegenwoordig op diverse scholen te volgen.

Opleidingsduur en niveau Glasblazer

De Mbo-opleiding glasblazer zal over het algemeen vier jaar in beslag nemen en is een Mbo-opleiding op niveau vier.

Vervolgopleidingen Glasblazer

Na het afronden van de Mbo-opleiding glasblazer niveau vier is het automatisch mogelijk om door te groeien tot een passende Hbo-opleiding, zoals de Hbo-opleiding vormgeving. Een gemiddelde Hbo-opleiding zal nog eens vier jaar in beslag nemen.

Vooropleiding Glasblazer

De meeste scholen verwachten minimaal een Vmbo-diploma of enkele jaren havo of vwo voordat je toegelaten zal worden tot de Mbo-opleiding glasblazer niveau vier. De meeste scholen houden eerst een intakegesprek met nieuwe studenten, om te bekijken of deze opleiding wel bij je past.

Mijnzzp.nl