Opleiding tot Mannequin

Informatie over opleidingen op Mijnzzp.nl

Team Mijnzzp
NiveauCursus & Opleiding
NiveauNiet van toepassing
OpleidingVind de opleiding die bij jou past

Opleiding mannequin

Er bestaan geen erkende opleidingsmogelijkheden voor het beroep mannequin binnen Nederland. Wel bestaan er veel externe opleiders die een cursus/opleiding aanbieden voor toekomstig mannequins. Er worden veel verschillende soorten opleidingen/cursussen aangeboden, die verschillende onderdelen van het vak kunnen behandelen, zoals een cursus catwalk lopen of een cursus camera training. Als mannequin kunnen beide cursussen uitkomst bieden qua opleiding, omdat het leren lopen op de catwalk en de camera training belangrijk zijn. Wie zoekt naar een opleiding als mannequin moet overigens goed opletten, omdat er ook opleidingen of cursussen aangeboden worden waar de kwaliteit discutabel van is.

Opleidingsduur en niveau mannequin

De meeste cursussen/opleidingen als mannequin variëren van enkele dagen tot enkele weken.

Vervolgopleidingen mannequin

Er bestaan geen echte vervolgopleidingen als mannequin. Natuurlijk is het wel denkbaar dat een mannequin blijft oefenen en dus ook extra cursussen zal volgen.

Vooropleiding medewerker mannequin

Er zijn doorgaans geen eisen qua vooropleidingen, maar wel eisen qua maten en lengte. Over het algemeen zien de meeste modebedrijven het liefst dames met een minimale lengte van 173 centimeter met een confectiemaat tussen 36 en 46. Bij de heren is de minimale lengte over het algemeen 185 centimeter met de minimale confectiemaat 48. Daarnaast is het belangrijk dat iemand minimaal achttien jaar oud is, omdat er anders toestemming nodig is van de ouders of voogd.

Mijnzzp.nl