Mannequin

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Mannequin?

Een mannequin is een fashion model dat haute couture modekleding showt. Het beroep mannequin heeft in de meeste gevallen betrekking op vrouwen, echter kan ook een man mannequin zijn. Een mannequin is verantwoordelijk voor het showen van haute couture kleding aan het publiek tijdens modeshows. Haute couture heeft betrekking op modekleding, die ontworpen is door een modeontwerper. Tijdens de haute couture show zijn er vertegenwoordigers vanuit de modebranche en andere belanghebbenden aanwezig, zoals invloedrijke personen. Haute couture betreft in alle gevallen modekleding waarvan slechts enkele exemplaren bestaan. Met andere woorden zal een mannequin niet snel te maken hebben met confectiekleding. Haute couture modekleding betreft unieke kleding, die alleen op bestelling te verkrijgen is. Het zijn de mannequins, die de haute couture modekleding tonen aan het publiek. Een mannequin moet voldoen aan de juiste specificaties en beschikken over de juiste elegante looptechniek. Als mannequin zul je de kleding tonen door middel van het lopen over de catwalk. Het beroep mannequin moet niet onderschat worden, omdat mannequins voor een belangrijk deel bijdragen aan het succes van modekleding. Het zijn de modeontwerpers, die het hele jaar werken aan hun nieuwe collectie, die op het laatst getoond wordt aan het publiek. Het is daarom belangrijk dat modeshows tot in de puntjes voorbereid worden. Als mannequin zul je veel moeten oefenen, zodat er op de dag zelf niks fout kan gaan. Dit heeft vooral betrekking op de looptechniek en de draaitechniek, die moet passen bij de kleding die gedragen wordt. Het worden van mannequin is niet makkelijk, omdat mannequins aan strenge voorwaarden moeten voldoen. Dit heeft onder andere betrekking op het uiterlijk, het figuur, de lengte en uitstraling. Het beroep mannequin kan niet zomaar vergeleken worden met het beroep model, ondanks dat een mannequin wel model kan zijn.

Lees verder...

Opleiding tot Mannequin

Welke opleiding is nodig om Mannequin te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Mannequin? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Boekhoudprogramma vergelijken Mannequin

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Mannequin bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl