Team Mijnzzp

Horloge

Je komt als ondernemer vaak tijd tekort en daarom is het belangrijk om er op een efficiënte manier mee om te gaan. Op deze manier is het onder meer ideaal om de balans tussen werk en privé te optimaliseren. Bovendien krijg je met timemanagement als ondernemer meer gedaan in kortere tijd. Check daarom hier de timemanagement tips die simpel zijn toe te passen en je efficiënter laten werken.

Inhoudsopgave
Schep orde in de chaos
Plan tijd in voor je mail
Stel een lijst met taken op

Schep orde in de chaos

Een van de timemanagement tips voor ondernemers is om orde in de chaos te scheppen. Als je alles op een overzichtelijke plek bewaart, bijhoudt en na gebruik weer opbergt, scheelt dat tijd om te zoeken naar dat wat je nodig hebt. Bovendien zorgt een nette en geordende werkomgeving ervoor dat je minder stress ervaart. Werk je vooral digitaal dan is je bureau misschien vrijwel leeg, maar ook dan geldt dat het belangrijk is om documenten en mappen te ordenen. Het is bijvoorbeeld mogelijk om per klant of per klus een map te maken. Een opgeruimde werkplek zorgt bovendien dat je minder snel bent afgeleid.

Plan tijd in voor je mail

Ben je aan het werk en krijg je weer een melding van de zoveelste mail binnen? Dat leidt af en het is echt niet nodig om een mail die binnenkomt direct te beantwoorden. Plan er daarom tijd voor in op een vast moment van de dag. Je kan ook twee momenten uitkiezen, zoals in de ochtend als je begint en tegen het einde van de werkdag. Kijk ook naar slimme functionaliteiten van je mailprogramma. Bijvoorbeeld om een bericht automatisch te verplaatsen naar een bepaalde map.

Stel een lijst met taken op

Een andere handige tip voor timemanagement waar je als ondernemer wat aan hebt om efficiënter te werken, is het opstellen van een lijst met taken. Dat kan per dag, maar bijvoorbeeld ook per week. Elke keer als je een taak hebt voltooid, is deze van je lijstje af te strepen. Het is eveneens handig om taken te clusteren, dus telefoontjes achterelkaar te doen of om offertes of facturen te maken en te verzenden.

Lees ook ons artikel: Studie en bedrijf starten: ondernemingsplan en timemanagement

Mijnzzp.nl