Team Mijnzzp

Growth hacker

Er zijn allerlei vormen van online marketing, maar growth hacking is daarvan de overtreffende trap als het om groeistrategieën gaat. Een growth hacking specialist is dan ook interessant voor start-ups die een snelle groei willen doormaken. Ook bedrijven die op korte termijn explosief willen groeien, hebben voordeel bij het inhuren van een growth hacker. Dit soort specialisten zijn bijvoorbeeld voor een dag per maand of voor meerdere dagen per maand in te schakelen om de online resultaten van je bedrijf te laten groeien. Er zijn overigens meerdere redenen om een growth hacking specialist in te huren.

Inhoudsopgave
Core business centraal stellen
Expertise uitbreiden
Resultaten tellen
Groeiproces budgetvriendelijk versnellen

Core business centraal stellen

Het is in bepaalde situaties slim om expertise in te schakelen om met je bedrijf verder te komen. Een growth hacker kan bijvoorbeeld helpen bij het hernieuwen van het centraal stellen van de core business. Hierbij spelen data een grote rol, want deze vormen de basis om vooruit te komen met je onderneming.

Expertise uitbreiden

Een andere reden om een growth hacking specialist in te huren, is om simpelweg ook de eigen kennis en ervaring uit te breiden. Een growth hacker die in je bedrijf actief is en nauw samenwerkt kan heel wat kennis overdragen. Iedere keer als de specialist een bijdrage heeft geleverd, breidt de expertise binnen het eigen bedrijf zich verder uit.

Resultaten tellen

Bij het inhuren van een growth hacker mag je veronderstellen en erop vertrouwen dat je bedrijf snel resultaat boekt. Dat moet dan te zien zijn aan de toename van het aantal klanten en aan een hogere omzet. Wat dat betreft, dient een growth hacker zich uiteraard steeds te bewijzen en is dat af te lezen aan de neer te zetten resultaten.

Groeiproces budgetvriendelijk versnellen

Een van de kenmerken van growth hacking is dat er niet eens veel geld voor nodig is om het groeidoel te bereiken. Het is juist de bedoeling om door te experimenteren, data analyseren en testen met zo weinig mogelijk financiële inbreng een snelle groei te realiseren. Heb je als zzp'er weinig tijd of gebrek aan kennis om groeistrategieën vorm te geven dan is het te overwegen om een growth hacker in te schakelen.

Lees ook: Simpele tips voor effectieve neuromarketing

Mijnzzp.nl