Team Mijnzzp

Videocamera

In deze tijd van sociale media is videocontent een van de meest effectieve manieren om je boodschap over te brengen. Als je een goede video maakt, kan hij zich razendsnel verspreiden over het internet en miljoenen mensen bereiken. Er zijn ook redelijk veel zelfstandig ondernemers die de kracht van videomarketing hebben ontdekt. Zoals je misschien wel weet, is het maken van goede video’s wel een tijdrovende aangelegenheid. Dit is dan ook een van de belangrijkste redenen waarom veel ondernemers er niet aan toe komen. In dit artikel geven we je een paar tips om sneller en beter videocontent te maken, zodat jij ook kunt profiteren van de voordelen van videomarketing.

Het hoeft geen lange video te zijn

De laatste tijd zijn korte video’s heel erg populair geworden. Je hoeft dus niet per se een lange en complexe video te maken om viral te gaan. Korte, simpele video’s kunnen ook erg effectief zijn. Vaak is het zelfs beter om korte video’s te maken, omdat mensen tegenwoordig een kortere aandachtsspanne hebben. Korte video's van maximaal dertig seconden zijn vaak al voldoende om een boodschap over te brengen.

Gebruik een gezonde basis humor

Humor is altijd een goede keuze als je videocontent wilt maken. Humor maakt je video’s leuker en interessanter om naar te kijken, en het kan ook helpen om je boodschap beter over te brengen. Mensen zullen ook eerder geneigd zijn om een humoristische video door te sturen naar hun vrienden.

Wees origineel en creatief

Als je echt wilt opvallen met je videocontent, probeer dan iets unieks en origineels te maken. Bedenk een creatieve manier om je boodschap over te brengen, of maak een video die mensen nog nooit eerder hebben gezien. Als je origineel bent, zullen mensen zich sneller abonneren op je kanaal en je video’s blijven bekijken. Unieke content kan ook gewoon gaan om vakinhoudelijke kennis die je deelt op een unieke en aansprekende manier.

Blijf binnen je niche

Het heeft geen zin om een video te maken over een onderwerp waar niemand in geïnteresseerd is. Als je wilt dat je video viraal gaat, moet je ervoor zorgen dat hij binnen een bepaalde niche valt. Kies een onderwerp waar je doelgroep interesse in heeft, en maak een video die aansluit bij wat ze al kijken. Het is meestal verstandig om je video’s te maken over hetzelfde onderwerp, zodat je gemakkelijk nieuwe bezoekers kunt aantrekken.

YouTube is beter voor langere video's

YouTube is uitermate geschikt voor het plaatsen van langere video’s. Als je een langere video wilt maken, is YouTube de beste plek om deze te publiceren. Binnen langere video's kun je ook meer informatie kwijt, waardoor ze voor sommige mensen interessanter zijn om naar te kijken. Het zijn vooral jongeren die kortere video’s kijken, dus als je een jonge doelgroep hebt, is het wellicht verstandig om een ander platform te gebruiken.

Viral gaan met korte of lange video's

De kans is groter dat je video viral gaat als hij kort en grappig is, maar het kan ook met langere en informatieve video's. Het is belangrijk om te bedenken wat voor soort video's jouw doelgroep interessant vindt om te kijken, en daar je content op aan te passen. Als je een originele en interessante video maakt, is de kans groot dat hij snel door veel mensen bekeken zal worden. Een combinatie van korte en lange video's is vaak het beste, zodat je de complete bases kan coveren. Korte video's kunnen snel en eenvoudig viraal gaan, maar langere video's blijven vaak beter hangen bij de kijker en worden vaker herbekeken.

Welke soort video's maken

Het is niet zo dat alleen grappige video's viraal gaan, ook andere soorten video's kunnen populair worden. Informatieve, unieke of inspirerende video's doen het vaak ook goed. Er zijn bijvoorbeeld genoeg filmpjes te vinden over schilders, stukadoors en andere ambachten die miljoenen keren bekeken worden. Maak een video over iets waar je passie voor hebt, of maak gebruik van trends in jouw branche en bedenk een unieke invalshoek.

Volhouden en volhouden

Het opbouwen van een goed en vooral waardevol kanaal met veel abonnees is hard werken. Het is belangrijk om vol te houden en geduldig te zijn. Wanneer je eenmaal een aantal leuke en interessante video's hebt gemaakt, zullen steeds meer mensen je gaan volgen. Bedenk wel dat het verstandig is om niet alleen te focussen op virale video's, maar ook op de kwaliteit van je content. Als je alleen maar korte en grappige video's wilt maken, is de kans groot dat je snel uitgekeken raakt. Probeer dus ook af en toe een ander soort video te maken, zodat je kanaal interessant blijft voor je abonnees.

Conclusie

Het maken van goede en interessante videocontent is niet altijd eenvoudig, maar het kan wel erg effectief zijn. Ook kleine ondernemers kunnen baat hebben bij het maken van video's, omdat dit een eenvoudige manier is om je doelgroep te bereiken. Het is in ieder geval ook mogelijk om als ondernemer een (mogelijke) viral video te maken. Vanzelfsprekend is het wel belangrijk om te bedenken welk soort video's je wilt maken, en hoe je deze gaat maken.

Mijnzzp.nl