Team Mijnzzp

Korte video

Het inzetten van korte video’s is een prima marketingmiddel. Je kan dit marketinginstrument onder meer gebruiken om meer betrokkenheid te creëren of je naamsbekendheid te vergroten. Korte video’s zijn enorm populair en er zijn meerdere kanalen om in beeld en geluid je doelgroep te bereiken. TikTok is een van de opties om korte video’s op te vertonen, maar dit kan natuurlijk ook op YouTube, Instagram, LinkedIn en Facebook.

Schiet raak tijdens de spanningsboog

Er zijn meerdere onderzoeken geweest naar de spanningsboog van mensen om naar video’s te kijken. Zo heeft Microsoft een onderzoek uitgevoerd, waaruit blijkt dat de spanningsboog maar heel erg kort is en zelfs maar acht seconden duurt. Daarom is het belangrijk om direct in het begin van je korte video raak te schieten. Dit is een bepalend moment voor mensen om je video wel of niet uit te kijken. De lengte van je video speelt eveneens een rol, want langer dan een minuut kan het maar beter niet duren.

Focus en knal

Knal direct in het begin van je video en focus je daarna verder direct op de inhoud. Wist je dat video’s die uitgekeken worden hoger in het sociaal netwerk komen? Dit is in ieder geval zo bij YouTube. Daarom is de focus op de inhoud en boodschap die je wilt uitdragen ook zo belangrijk. Richt je op een enkel doel en verberg geen andere uitingen of omslachtige taal in je korte video. De eerste drie seconden zijn het belangrijkst volgens een onderzoek van Facebook. Voorkom daarom een te lange intro, want dan kijkt er bijna niemand verder.

Gebruik eenvoudige taal

Wil je dat de kijkers je video helemaal uitkijken? Zorg er dan voor dat je simpele taal gebruikt. Dat blijft beter hangen dan een ingewikkelde uitleg met vaktermen. Je kan de informatie wel in hapklare brokjes verdelen. Dit biedt duidelijkheid voor de kijker. Zo is het ook mogelijk om een serie korte video’s te maken door een hoofdonderwerp te splitsen in meerdere korte video’s met deelonderwerpen. Verder is het aan te raden om je in het hoofd van de kijker te verplaatsen.

Mijnzzp.nl