Team Mijnzzp

Online shop

Er zijn allerlei eenmanszaken met een webshop of zzp'ers die op een andere manier online producten verkopen. Bijvoorbeeld door van kanalen op social media gebruik te maken, waar veel ondernemers mee bezig zijn. Het is als je zzp'er bent en je online producten verkoopt belangrijk om met een aantal punten rekening te houden. Je hebt namelijk te maken met verschillende strenge regels. Zo moet je ook denken aan de informatieplicht die je hebt bij de online verkoop van producten. Ook kun je te maken hebben met de verplichting om digitale producten te voorzien van een update.

Inhoudsopgave
Echte reviews
Tip: reageer op reviews van klanten
Zoekuitslag voor vergelijkingssites

Echte reviews

Het komt vaak voor dat ondernemers gebruikmaken van nepreviews om in de zoekmachine goed uit de bus te komen. Dat mag alleen niet. Het is alleen toegestaan om echte klanten van je bedrijf een review te laten maken. Bovendien moet je op je site aangeven op welke manier jij de reviews controleert. Doe je dat zelf of ben je aangesloten bij een reviewbedrijf?

Tip: reageer op reviews van klanten

Je verplicht jezelf om de reviews te controleren als je van een beoordelingssysteem gebruikmaakt. Dat is overigens wel meteen een prima moment om aan klantenbinding te doen en op de echte reviews een reactie te geven. Bijvoorbeeld door te bedanken voor positieve reviews en door serieus in te gaan op negatieve reviews. Mocht je gebruikmaken van gesponsorde beoordelingen dan dien je dit ook te laten weten. Heb je geen tijd om alle reviews te controleren, dan is het mogelijk om je aan te sluiten bij een reviewbedrijf.

Zoekuitslag voor vergelijkingssites

Er zijn zzp'ers met affiliate websites en een service aanbieden voor het vergelijken van diensten of producten. Bijvoorbeeld een site om vliegtickets met elkaar te vergelijken, maar ook vergelijkingssites die producten reviewen en tot een top 10 met beste koelkasten komen.

Als je een dergelijke website hebt, is het belangrijk dat je laat weten welke onderdelen invloed hebben op de uitkomst. Betaalt een bedrijf je om op de eerste plek te komen, dan ben je dus verplicht om daar transparant in te zijn. Het maakt daarbij niet uit of een bezoeker van de vergelijkingssite wel of niet overgaat tot een aankoop. De informatie moet zichtbaar zijn op de betreffende pagina die de uitslag laat zien.

Mijnzzp.nl