Team Mijnzzp

Negatieve reviews

Het is vervelend als je online negatieve reviews tegenkomt over je product, dienst of service. Je ziet het liefst natuurlijk helemaal geen negatieve reviews, maar dit is niet altijd te voorkomen. Daarom is het belangrijk om op een juiste manier met negatieve reviews om te gaan en hoe je dat doet, ontdek je hier aan de hand van een aantal tips.

Inhoudsopgave
Reageer snel, inhoudelijk en met empathie
Verbeter je service
Belang van reviews beheren

Reageer snel, inhoudelijk en met empathie

Een van de belangrijkste tips is om snel te reageren op negatieve reviews, maar denk er wel eerst even over na. Door te reageren op een negatieve beoordeling laat je anderen zien dat je de klacht serieus neemt. Daar boek je al winst meer, want het laat zien dat ook meningen met een negatieve impact ertoe doen. Uiteraard is het in je reactie belangrijk om inhoudelijk in te gaan op de beoordeling. Je kan altijd beginnen met dat je het jammer vindt dat de klant de situatie op deze manier heeft ervaren. Hiermee toon je namelijk empathie, omdat je begrip toont voor de klant. Betreft het een probleem dat een oplossing verdient dan kan je dit laten weten, maar het is ook mogelijk om aan te bieden rechtstreeks met de klant contact op te nemen.

Verbeter je service

Negatieve reviews zijn natuurlijk niet altijd onterecht, want er kan een kern van waarheid inzitten. Wat dat betreft zijn deze beoordelingen ideaal om je service richting de consument te verbeteren. Laat ook in de reactie weten dat je de feedback ter harte neemt en dat je verbeteringen aan gaat brengen. Uiteraard alleen als dit van toepassing is en de gegeven feedback inderdaad terecht is en dat er wat te verbeteren valt.

Belang van reviews beheren

Het is altijd belangrijk om reviews te beheren en adequaat te reageren op negatieve berichten om zo de angel eruit te halen. Daarnaast is het ook belangrijk om je te laten zien als er sprake is van positieve berichten. In dat kader is het aan te raden om ook tevreden klanten een review over je bedrijf te laten plaatsen. Als het goed is, zijn er dan meer positieve reviews dan negatieve reviews te vinden.

Mijnzzp.nl