Team Mijnzzp

Presentatie beurs

Het is altijd spannend als je als ondernemer voor de eerste keer met je bedrijf naar een beurs gaat. Beurzen in de vorm van zakelijke evenementen zijn perfect om je bedrijf in de kijker te spelen en potentiële opdrachtgevers te ontmoeten. Op een beurs zijn er allerlei bedrijven met hetzelfde doel en is het dus belangrijk om het onderscheid te maken. Check daarom onderstaande tips voor een optimale presentatie en kennismaking met je bedrijf op beurzen.

Maak een originele display

Een originele display is de eerste stap naar een succesvolle presentatie van je bedrijf op een beurs. Het is namelijk een perfecte blikvanger die een aanzet geeft om met belangstellenden een eerste gesprek te starten. Er zijn allerlei manieren om de display op een interessante manier vorm te geven. Heb je een dienstverlenend bedrijf dan kan je de aandacht trekken met een videopresentatie. Verkoop je producten dan is het een optie om daar een prototype of samples van te showen.

Gesprek beginnen

Laat je als bedrijf zien op de beurs door zelf een gesprek te beginnen met passanten. Je kan het heel algemeen houden door een open vraag te stellen die betrekking heeft op de beurs zelf. Zo is het ook mogelijk om meer specifiek te vragen of de bezoeker op zoek is naar een oplossing voor een bestaand probleem. Je hoeft niet meteen een verkoopgesprek over je eigen product te beginnen, maar bijvoorbeeld problemen benoemen waar de bezoeker mogelijk mee te maken heeft. Je kan ook meer specifiek vragen stellen die wel betrekking hebben op je product. Een simpel voorbeeld is aan bezoekers vragen wat zij weten over jouw bedrijf, product of dienst.

Demonstratie geven of samples uitdelen

Er zijn beurzen waar bedrijven doorlopend demonstraties geven van producten en dat zijn stands waar je vaak meerdere mensen bijeen ziet staan. De natuurlijke nieuwsgierigheid maakt dat mensen graag willen kijken naar demonstraties. Als het mogelijk is voor jouw product dan is dat zeker een aanrader. Zo is het eveneens mogelijk om samples aan te bieden, wat uiteraard ook een prima moment is om een gesprek te starten.

Mijnzzp.nl