Team Mijnzzp

Blogger

Iedere ondernemer wil graag zijn of haar doelgroep – op wat voor een manier dan ook – kunnen bereiken. Tegenwoordig wordt er door een groot aantal mensen dagelijks ontzettend veel gebruikgemaakt van het internet en dat percentage zal de komende jaren alleen maar stijgen. Juist hierom is het zo belangrijk voor jou, als ondernemer, dat je online ook goed vindbaar bent voor de doelgroep die je wilt bereiken. Een zeer effectieve manier om dit doel te bereiken is door middel van het schrijven van een passend artikel. Het schrijven van een artikel zorgt, vooral wanneer je dit op de juiste manier onder de aandacht weet te brengen bij de desbetreffende doelgroep, voor extra exposure. Verscheidene handige tips om dit voor elkaar te krijgen lees je in dit artikel.

Inhoudsopgave
Het delen van je artikel op social media
Gastblog platform gebruiken om je artikel te plaatsen
Betalen voor het plaatsen van je artikel
Zoeken naar een passende weblog
Wat is een weblog eigenlijk?
Zorg voor een uniek en aantrekkelijk artikel
Zorg ervoor dat de inhoud uniek is
Correctheid van de spelling en grammatica
Opbouw en lengte van de tekst
Gebruik van passende afbeeldingen

Het delen van je artikel op social media

Wereldwijd maken vele miljoenen mensen gebruik van social media. Op deze platformen kan je met de juiste aanpak eigenlijk iedere doelgroep bereiken. Op sommige grote platformen, zoals Facebook is het gebruikelijk dat een bericht wordt gedeeld. Hierdoor wordt het bereik enorm vergroot. Houd er wel altijd rekening mee dat de meeste gebruikers niet per se op zoek zijn naar een commercieel bericht en er dus sneller overheen scrollen. Om dit probleem te verminderen is het dus ontzettend belangrijk dat je bericht of artikel er direct tussenuit springt.

Gastblog platform gebruiken om je artikel te plaatsen

Veel ondernemers en marketeers laten hun artikel tegenwoordig plaatsen op een passende website. Een website met autoriteit die wellicht een hogere positie in de zoekmachines heeft. De beheerders van de website zullen hier meestal wel een vergoeding voor vragen, maar daar krijg je een hoop voor terug.

Wanneer deze methode wordt toegepast, spreken we ook wel van linkbuilding. Je hebt er vast wel eens iets over gehoord. Het is online een veelgebruikte term voor ondernemers. Linkbuilding is het binnenhalen van links vanaf externe websites naar een specifieke website, in dit geval jouw website. Die links worden backlinks genoemd. Hoe meer backlinks je hebt, hoe populairder je website wordt. Dit heeft te maken met het feit dat de backlinks die leiden naar jouw website voor zoekmachines een soort aanbeveling zijn. Hoe meer aanbevelingen, des te relevanter en waardevoller je website is in de ogen van de zoekmachines. Het is vanzelfsprekend dat het gebruik van linkbuilding essentieel is voor je positie in zoekmachines zoals Google.

Betalen voor het plaatsen van je artikel

Ben jij een ondernemer met commerciële intenties? Dan is het vaak helpend om te betalen voor het plaatsen van je artikel. Hierdoor verhoog je de vindbaarheid met extra bezoekers als gevolg. Dit is tegenwoordig een veelgebruikte methode. Door te betalen voor het plaatsen van je artikel, verhoog je de vindbaarheid voor een langere periode. Dit is een groot voordeel ten opzichte van Google Ads.

Zoeken naar een passende weblog

Wat is een weblog eigenlijk?

Een weblog is een samenvoeging van de woorden: ‘web’ en ‘loggen’. Oorspronkelijk was dan ook bedoeld als online dagboek. Tegenwoordig bestaat een weblog vaak uit een op zichzelf staande website of een klein gedeelte van een grotere site, waarop regelmatig artikelen geplaatst worden. Deze artikelen worden vaak gepubliceerd in chronologische volgorde zodat er een digitaal logboek ontstaat.

Nu we allen op de hoogte zijn van de definitie van een weblog, is het belangrijk om te weten dat er verschillende weblogs bestaan. Het is dus van belang dat je weet welke weblog je voor je artikel moet selecteren. Het is logisch dat een artikel gericht op de zakelijke markt, op een andere weblog geplaatst dient te worden dan een artikel dat juist op de particulieren gericht is.

Daarnaast is het uitzoeken van het bezoekersaantal van de desbetreffende weblog zeker niet onbelangrijk. Wanneer je je artikel op een weblog plaatst met veel bezoekers, zullen er logischerwijs ook meer bezoekers verder surfen naar jouw website. Houd er rekening mee dat het bezoekersaantal van een weblog direct invloed heeft op de prijs die je betaalt voor het plaatsen van het artikel.

Zorg voor een uniek en aantrekkelijk artikel

De laatste tip, maar zeker niet minder belangrijk. Het is wellicht zelfs de belangrijkste tip die in deze lijst zit. Veel webmasters willen het artikel namelijk onder geen enkele voorwaarde plaatsen wanneer het artikel niet uniek blijkt. Hoewel het meer dan logisch klinkt, blijkt uit de praktijk dat dit echt niet altijd zo gemakkelijk is. Hieronder geef ik je enkele tips.

  • Zorg ervoor dat de inhoud uniek is

Het is jouw artikel. Je wil bezoekers doorverwijzen naar jouw website en naar jouw onderneming. Maak er dan ook jouw tekst van en schrijf deze in jouw woorden. Niemand zit te wachten op een tekst die (gedeeltelijk) gekopieerd is van een ander artikel. Zo ben je één van de duizenden terwijl het de bedoeling is dat jouw artikel er tussen uit springt. Men zal er dan bewust voor kiezen om jouw website te bezoeken en dat is exact wat jij wilt bereiken!

  • Correctheid van de spelling en grammatica

We zijn er allen van op de hoogte dat de Nederlandse taal, vooral qua spelling en grammatica, één van de lastigste talen ter wereld is. Toch is het zeer belangrijk om bij het schrijven van een tekst te zorgen voor de juistheid van deze aspecten. Wanneer een tekst vol zit met spel- en grammaticafouten, leest het helemaal niet meer lekker weg en is de kans heel groot dat er weg geklikt wordt.

  • Opbouw en lengte van de tekst

De opbouw en de lengte van je artikel zijn ontzettend belangrijke aspecten. Het is belangrijk dat je rekening houdt met de doelgroep voor wie je schrijft. Vaak valt een té lange tekst niet in de smaak. Vooral als het te langdradig is. De tekst lekker vlot opbouwen en kort maar krachtig duidelijk maken waar je voor staat of wat je kwijt wilt. Je moet de lezers blijven interesseren. Ze moeten niet afhaken na een aantal zinnen of alinea's. Wanneer je ze het gehele artikel hebt kunnen blijven boeien zullen ze eerder op de doorverwijzing naar je website klikken waar ze alle informatie te zien krijgen.

  • Gebruik van passende afbeeldingen

Tot slot maakt, het gebruik van scherpe afbeeldingen die passen bij de geschreven tekst. Een tekst zonder afbeeldingen, maar alleen een lap tekst, spreekt natuurlijk veel minder aan. Zorg voor een goede verhouding tussen tekst en afbeeldingen.

Lees ook ons artikel: hoe schrijf je de juiste content voor jouw website?

Mijnzzp.nl