Team Mijnzzp

Tankpas

Een tankpas voor zzp'ers is een zakelijke brandstofpas om van optimaal gebruiksgemak te profiteren als je veel op de weg zit. Het is overigens ook zo dat een tankpas voordeel biedt als je een kleingebruiker van brandstof bent. Er zijn diverse voordelen verbonden aan een brandstofpas voor ondernemers. Het gebruiken van een tankpas is vooral handig voor zelfstandig ondernemers die veel onderweg zijn. Hiermee kun je overal eenvoudig tanken met de bedrijfsauto.

Inhoudsopgave
Tijd besparen
Gebruiksgemak tankpas
Extra service

Tijd besparen

Een van de voordelen van een tankpas is dat je veel tijd bespaart. Je hoeft niet meer alles zelf bij te houden en bijvoorbeeld de losse bonnetjes te bewaren. Het gebruik van een brandstofpas maakt het mogelijk om periodiek inzicht te krijgen in alle gemaakte reiskosten met een zakelijk karakter. Dat betekent dat je maar met één rekening te maken krijgt in plaats van dat je alle losse bonnen moet bewaren. Het scheelt dus tijd in de administratie.

Gebruiksgemak tankpas

Het is heel gemakkelijk om met een tankpas zzp de reiskosten te betalen. Je gebruikt de brandstofpas gewoon als pinpas. De aanbieder van de pas schiet de kosten namelijk voor en de betaling vindt achteraf via automatische incasso plaats. Daarmee voorziet een tankpas in extra gebruiksgemak. Bovendien is het gewoon mogelijk om btw terug te vorderen. De rekening voldoet namelijk aan de eisen zoals deze door de Belastingdienst worden gesteld.

Extra service

Een tankpas zzp is tegenwoordig vaak meer dan alleen een brandstofpas. Er zijn aanbieders die een extra service beschikbaar hebben. Het komt bijvoorbeeld nog wel eens voor dat je met de auto naar de wasstraat gaat. Of dat je de auto ergens neerzet waar betaald parkeren van toepassing is. In die situaties is het toch ook heel erg handig om van een tankpas zzp gebruik te maken. In dat opzicht is het meer een mobiliteitspas dan alleen een pas die je gebruikt om je auto van brandstof te voorzien.

Zo zijn er ook opties om een tankpas te gebruiken voor het openbaar vervoer. Wil je als ondernemer van een tankpas gebruikmaken, zorg dan voor een goede vergelijking. Er zijn namelijk meer aanbieders actief waar je als zzp'er terecht kunt voor een brandstofpas. Zo zijn er verschillen in het aantal tankstations te onderscheiden en is er verschil in extra diensten.

Lees ook: Een auto rijden van de zaak of privé? De voor- en nadelen op een rijtje

Mijnzzp.nl