Team Mijnzzp

Media

Het is voor startende zzp'ers en voor gevestigde ondernemers belangrijk om reclame te maken. De financiële middelen zijn daarvoor vaak beperkt en daarom is het van belang om zo efficiënt mogelijk marketingtechnieken in te zetten. Een van de marketingtechnieken die zich daarvoor perfect leent, betreft guerrillamarketing. Dit is een vorm van marketing om als kleine ondernemer een grote groep effectief te bereiken. Daarbij gaat het vooral om het op een ludieke en originele manier van aandachttrekken. Het voordeel is bovendien dat je met beperkte middelen uit de voeten kan om zoveel mogelijk publiciteit te krijgen.

Inhoudsopgave
Virale social media marketing
Undercover sluikreclame

Virale social media marketing

Een van de methoden om guerrillamarketing in te zetten als zzp'er is door je te richten op virale social media marketing. Het is belangrijk om een originele boodschap te maken of een ludieke actie te verkondigen met als doel deze viraal te laten gaan. Dat is natuurlijk gemakkelijker gezegd dan gedaan en daarom is het van belang om uitgebreid te brainstormen. Dan komen vaak de meest gekke ideeën naar voren en één daarvan is natuurlijk te gebruiken om de inzet van guerrillamarketing succesvol te laten worden. Als de boodschap of actie ludiek genoeg gevonden wordt, krijgt deze vanzelf meer aandacht op social media. Het doel is natuurlijk om de boodschap te laten delen op social media.

Undercover sluikreclame

Een andere methode die overigens te combineren is met virale marketing als guerrillamethode betreft undercover sluikreclame. Deze marketingtechniek werkt ook prima op lokaal niveau. Hierbij is er sprake van promotie van het product op een drukke plek door het product simpelweg te gebruiken en de aandacht van het publiek te trekken. Bij een drukke plek valt te denken aan een openbaar park op een mooie zomerdag.

Het gebruik van het product is in feite dan een verkapte demonstratie, waarbij het mogelijk is dat omstanders er een filmpje van maken en het viraal laten gaan. De term guerrillamarketing klinkt niet echt vriendelijk, maar is wel heel effectief en vaak zelfs effectiever in vergelijking met de traditionele marketingtechnieken. Overigens is het ook mogelijk om bedrukte voorwerpen uit te delen, maar daar is uiteraard een ander kostenplaatje aan verbonden.

Mijnzzp.nl