Team Mijnzzp

Tijd besparen

Er zijn veel ondernemers met een eenmanszaak die zelf alles regelen van inkoop tot facturatie en van belastingaangifte tot de boekhouding. Doorgaans kost het veel tijd om alles zelf te doen, zodat er minder ruimte overblijft om de focus op de echte werkzaamheden te richten. Het is daarom slim om te kijken op welke manier het mogelijk is om tijd te besparen op randzaken.

Inhoudsopgave
Administratie volledig uitbesteden
Administratie deels uitbesteden
Administratie zelf doen en tijd besparen

Administratie volledig uitbesteden

Er zijn werkzaamheden die noodzakelijk zijn voor je bedrijf, maar die in de praktijk veel tijd in beslag nemen. Werk je bijvoorbeeld als zzp'er in de bouw als schilder, timmerman of stukadoor dan ben je tijd kwijt met het bezoeken van klanten, opstellen van offertes, versturen van facturen en inkoop van materialen.

In een dergelijke situatie kan het slim zijn om bijvoorbeeld een boekhouder in te huren die de administratie bijhoudt en belastingaangifte doet. Dat heeft ook als voordeel dat je zekerheid hebt omtrent alle fiscale voordelen die op jouw situatie van toepassing zijn.

Administratie deels uitbesteden

Een andere manier om tijd te besparen als ondernemer is door de administratie voor een deel aan een boekhouder uit te besteden. In een dergelijke situatie is het ideaal om van boekhoudsoftware gebruik te maken waar zowel jij als de boekhouder toegang toe hebben. Je laat het doen van de belastingaangifte dan bijvoorbeeld over aan de boekhouder en verstuurt zelf de facturen.

Administratie zelf doen en tijd besparen

Het is ook mogelijk om de administratie zelf te blijven doen en toch tijd te besparen. Daar zijn namelijk online boekhoudprogramma’s voor uitgevonden. Er zijn eenvoudige zzp boekhoudprogramma’s met een laagdrempelig karakter die je veel tijd besparen. Bijvoorbeeld als je tot nu toe gewend bent om de boekhouding in Excel te doen.

Bovendien maak je dan minder snel fouten en staan de aangiftes voor de btw automatisch in de software voor je klaar. Kies dan telkens voor een vast moment om de administratie bij te houden, zodat je de tijd inplant. Een strakke planning voorziet namelijk eveneens in een tijdsbesparing, omdat je dan niet te pas en te onpas met de boekhouding bezig hoeft te zijn.

TypelintAls zzp'er is het slim om gebruik te maken van een goed boekhoudprogramma. Dit zal je veel tijd besparen.

Het bijhouden van de administratie zal op deze manier veel eenvoudiger worden.

Mijnzzp.nl