Team Mijnzzp

Besparen op je boekhouding

Ben je een ondernemer die zelf de boekhouding bijhoudt? Dan merk je dat je iedere keer aardig wat tijd kwijt bent om de administratie zorgvuldig up-to-date te houden. Er zijn een aantal praktische tips die je helpen om tijd te besparen op je boekhouding. Dit levert je tijd op die je weer op een nuttige manier aan je bedrijf kan besteden.

1. Boekhoudsoftware is de sleutel

Er zijn ondernemers die nog volop gebruikmaken van Excel om daar de boekhouding netjes in bij te houden. Het bespaart je echter tijd als je gebruikmaakt van boekhoudsoftware. Het voordeel is onder meer dat alles voor je uitgerekend wordt, zoals hoeveel btw je moet betalen. Dit komt allemaal op een overzichtelijke manier in je boekhoudprogramma te staan. Zo stel je ook gemakkelijk facturen op en krijg je een seintje als een factuur nog niet betaald is. Dit maakt het eenvoudig om het debiteurenbeheer onder controle te houden.

2. Zorg voor een koppeling met je bankrekening

Hoe handig is het om je bankrekening aan je online boekhoudprogramma te koppelen? Heel handig, want dit bespaart je veel tijd. Een mutatie is wat dat betreft direct terug te zien in je boekhouding en deze is simpel en snel aan de betreffende factuur te koppelen. Je houdt hierdoor tijd over en hebt altijd een actueel financieel overzicht tot je beschikking. Je kan trouwens ook in je factuur een betaallink opnemen. Dit zorgt ervoor dat klanten betaalgemak ervaren en geneigd zijn om sneller te betalen.

3. Maak gebruik van de boekhoud app

De meeste online boekhoudprogramma’s bieden de gelegenheid om vanaf elk device je boekhouding te doen via een app. Werk je vaak op je smartphone of tablet dan is het handig om gebruik te maken van een boekhoud app. Op deze manier heb je de boekhouding letterlijk altijd binnen handbereik. Bovendien is de smartphone ideaal om bijvoorbeeld bonnetjes te scannen die in de boekhouding te verwerken zijn. Wil je nog meer tijd besparen? Dan is het mogelijk om een deel van je administratie of de gehele boekhouding aan een boekhouder uit te besteden.

Mijnzzp.nl