Team Mijnzzp

Kantoorgebouwen

Uit een onderzoek van MijnOlineIdentiteit blijkt dat steeds meer opdrachtgevers online zoeken naar geschikte zzp-ers voor hun opdrachten. Volgens het onderzoek bekijken ruim vier op de vijf opdrachtgevers het onlineprofiel van zzp-ers voordat ze overwegen de zzp-er benaderen. In het artikel is verder te lezen dat het steeds belangrijker aan het worden is voor zzp-ers om zich te onderscheiden van andere zzp-ers om aan mogelijke opdrachten te komen. Ruim negentig procent van alle opdrachtgevers bekijkt volgens het onderzoek dan ook eerst het onlineprofiel van zzp-ers. Daarnaast is te lezen dat lang niet alle zzp-ers stil staan bij het belang van een goed onlineprofiel. Er wordt in het artikel verder niet aangegeven hoe en onder hoeveel opdrachtgevers het onderzoek gehouden is.

Het belang van een goed onlineprofiel als zzp-er kunnen wij als Mijnzzp.nl alleen maar onderschrijven. Wij hebben hier eerder ook al diverse artikelen over geschreven, omdat wij begrijpen dat het belangrijk is voor zzp-ers om online goed zichtbaar te zijn. Ook zien wij dat profielen van Mijnzzp.nl regelmatig bekeken worden door mogelijke opdrachtgevers. Ondanks dat een goede online identiteit belangrijk is voor ondernemers, komt het helaas maar al te vaak voor dat gegevens verouderd zijn of dat bijvoorbeeld linken naar websites van leden niet meer werken.

Dat online vindbaarheid belangrijk is voor ondernemers, opdrachtgevers en zzp-ers is overigens nog lang niet tot alle ondernemers doorgedrongen. Uit een vorig jaar gehouden onderzoek van het CBS blijkt dat ruim twee derde van alle bedrijven in Nederland geen eigen website heeft. Dit betreft ongeveer 800.000 bedrijven die voornamelijk bestaan uit kleine ondernemers, zoals zzp-ers. Dit betekent natuurlijk niet dat zzp-ers niet op andere manieren online te vinden zijn, omdat er tegenwoordig veel verschillende soorten netwerksites bestaan. Toch is het in deze tijd niet meer te begrijpen dat ondernemers geen eigen website hebben, omdat een eigen website zoveel extra mogelijkheden geeft met betrekking tot de online identiteit.

Mijnzzp.nl