Team Mijnzzp

Online marketing

Ben je zelfstandig ondernemer en wil je meer weten over online marketing? In dit artikel geven we je handige tips waarmee je jouw website of webshop beter kunt laten renderen. We bespreken verschillende aspecten van online marketing, zoals zoekmachine optimalisatie, adverteren op social media en het bouwen van een goede website. Lees snel verder om erachter te komen hoe je succesvol online kunt zijn!

Als zzp'er is het tegenwoordig heel belangrijk om online zichtbaar te zijn. Steeds meer mensen zoeken namelijk eerst online-producten of diensten. Een goed vindbare website of webshop is dan ook cruciaal. Maar hoe zorg je nou dat je online vindbaar bent? In dit artikel leggen we het je uit!

Inhoudsopgave
Vindbare website maken als zzp'er
Werk actief aan de naamsbekendheid van je bedrijf
Content gaat verder dan alleen tekst
Hulp zoeken voor de marketing
Online marketing: wat kun je zelf verbeteren?

Vindbare website maken als zzp'er

SEO, ofwel zoekmachine optimalisatie, is een belangrijk onderdeel van online marketing. Het is de kunst om ervoor te zorgen dat je website of webshop zo hoog mogelijk in de zoekresultaten van Google komt te staan. Dit doe je door het gebruik van bepaalde woorden (keywords) op je website. Wanneer mensen deze keywords intypen in Google, is het de bedoeling dat jouw website of webshop bovenaan in de zoekresultaten verschijnt. In veel gevallen is het raadzaam om je vooral op de longtail zoekwoorden te richten. Ook het inzetten van linkbuilding kan je helpen bij het verbeteren van de vindbaarheid van je website.

Werk actief aan de naamsbekendheid van je bedrijf

Als zzp'er is het belangrijk dat mensen jouw bedrijf kennen. Hoe meer mensen er namelijk over praten, hoe groter de kans is dat ze contact opnemen of iets gaan bestellen bij je. Er zijn verschillende manieren waarop je de naamsbekendheid kunt vergroten. Een van de manieren is door het inzetten van social media marketing.

Door actief te posten op social media platforms als Facebook, Instagram en Twitter, zorg je ervoor dat je bedrijf meer zichtbaar wordt. Een andere manier is door het schrijven van gastblogs op relevante websites of door het aanbieden van een webinar. Het is in ieder geval ook belangrijk om de betrokkenheid met je klanten en prospects te vergroten, bijvoorbeeld door een nieuwsbrief te sturen met interessante artikelen of aanbiedingen.

Content gaat verder dan alleen tekst

Het is tegenwoordig op veel manieren mogelijk om aan je online marketing te werken. Denk ook aan het maken van eigen YouTube video's en aan het inzetten van inspirerende podcasts. Dit zijn zeer effectieve manieren om de juiste doelgroep te bereiken. Ook het gebruik van beeldmateriaal is dus belangrijk. Tegenwoordig zijn we namelijk sneller geneigd om een video of afbeelding te bekijken dan dat we een tekst gaan lezen.

Hulp zoeken voor de marketing

Er zijn tegenwoordig veel marketingbureaus die zich gespecialiseerd hebben in online marketing voor zzp'ers. Zij weten precies wat er nodig is om een website of webshop succesvoller te maken. Wanneer je interesse hebt in het inhuren van zo'n bureau, kun je altijd eens kijken wat de mogelijkheden zijn.

Online marketing: wat kun je zelf verbeteren?

Het is raadzaam om zelf een marketingplan te maken en eventueel ook een SWOT-analyse te maken. Dit is een manier om te bepalen waar je sterktes en zwaktes liggen. Op deze manier kun je erachter komen wat je zelf kunt verbeteren en welke zaken je het beste uit kunt besteden aan een marketingbureau.

Mijnzzp.nl