Team Mijnzzp

Loep

Vind je het lastig om te kiezen welk boekhoudpakket geschikt is voor jouw bedrijf? Dan ben je hier aan het juiste adres! Wij geven een overzicht van alle belangrijke online boekhoudprogramma's. Zo kun je gemakkelijk een keuze maken.

Online boekhouden

Voor startende ondernemers is boekhoudprogramma's vergelijken slim om tot het beste boekhoudprogramma te kunnen komen. Online boekhoudsoftware maakt ondernemen een stuk eenvoudiger en bespaart daarnaast veel tijd. Het doen van btw-aangifte is met slimme software voor zzp'ers makkelijk te doen. Echte boekhoudkennis is met een boekhoudprogramma niet nodig. Het is namelijk mogelijk om het boekhouden geheel zelf te doen.

Online boekhoudprogramma's vergelijken

Er zijn verschillende online boekhoudprogramma's op de markt. Het is daarom belangrijk om de voor- en nadelen goed tegen elkaar af te wegen. Hieronder geven wij een aantal zaken waar je op moet letten bij het kiezen van online boekhouden.

Online boekhoudprogramma's vergelijken doe je het best op basis van de volgende punten:

  • Geïntegreerde modules voor belastingaangifte, salaris en facturering;
  • Verwerkingstijd (hoe snel werkt het pakket);
  • Er moet sprake zijn van een app voor de boekhouding;
  • Online inzicht (hoe makkelijk is de rapportage bij te houden en het beheren van facturen?, kunnen er rapportages gemaakt worden met eenvoudige statistieken of moet je gebruikmaken van een externe tool?);
  • Beheer gebruikersrechten (hoe makkelijk is het om meerdere medewerkers toegang te geven tot de administratie of moet je extra kosten betalen voor die functionaliteit?);
  • Gebruikersgemak (is het eenvoudig om met programma te werken of zijn er veel knoppen en opties die je niet vaak gebruikt?);
  • Is het online boekhoudprogramma voorzien van een keurmerk?

Startende ondernemers die zoeken naar geschikte boekhoudsoftware kunnen de bovenstaande punten goed gebruiken om de online boekhoudpakketten met elkaar te vergelijken.

Functies van een online boekhoudprogramma

De belangrijkste functies zijn: factureren, loonadministratie (salarisverwerking), boekhouden, rapportage en btw-aangifte. Voor deze taken is het handig als er een geïntegreerde module inzit die je kunt gebruiken voor dat doel. Daarnaast is het fijn als je eenvoudig rapportages kunt maken met statistieken of grafieken. Een derde belangrijke factor is om te bekijken hoe gebruiksvriendelijk het pakket is voor jouw individuele situatie.

Boekhoudprogramma top 10

De beste boekhoudprogramma's zijn allemaal terug te vinden op onze vergelijkingspagina. De verschillende boekhoudprogramma's kunnen geselecteerd worden aan de hand van de eigen voorkeuren. Hierdoor is het mogelijk om het makkelijkste boekhoudprogramma en meest complete boekhoudpakket te vinden. Boekhoudsoftware vergelijken is belangrijk om tot het juiste boekhoudprogramma te kunnen komen. Het is niet zo dat het meest voordeligste systeem ook het beste systeem is.

Zie ook: Boekhoudpakket vergelijken: de top 10

Een boekhoudprogramma moet passen bij jouw onderneming

Het boekhoudprogramma moet passen bij wat je wilt bereiken. Je zult daarom moeten bedenken hoe jouw bedrijf eruit komt te zien in de toekomst en welke functionaliteiten het pakket aan kan. Wil je alleen facturen versturen of heb je ook te maken met een salarisadministratie? De meeste online boekhoudprogramma's zijn later wel uit te breiden met verschillende modules.

Een boekhoudprogramma uitkiezen: hoe pak je dat het best aan?

Wanneer je op zoek bent naar het makkelijkste boekhoudprogramma voor zzp'ers, dan is e-boekhouden een goede keuze. Hét online boekhoudprogramma van e-boekhouden is gebruiksvriendelijk en zeer geschikt voor de zzp'er. E-boekhouden.nl behoort toe tot een van de meest gebruiksvriendelijke online boekhoudpakketten. Met e-boekhouden.nl is het met een gratis proefaccount tot 15 maanden mogelijk om gratis gebruik te maken van het boekhoudprogramma. Er zijn veel zzp'ers die de boekhouding bijhouden met e-boekhouden.

De meeste zelfstandig ondernemers vinden de software gebruiksvriendelijk en eenvoudig in gebruik. Dit alles maakt het boekhoudprogramma van e-boekhouden het makkelijkste boekhoudprogramma voor zzp'ers. De slimme software werkt innovatief en beschikt over zelflerende herkenning. Met e-boekhouden is gratis boekhouden voor een langere periode mogelijk.

Online keuzehulp en boekhoudprogramma reviews

Wij hebben de belangrijkste online boekhoudsoftware voorzien van een handige keuzehulp. Op deze pagina geven wij meer verdieping over de verschillende boekhoudprogramma's. Alle boekhoudprogramma's hebben digitaliseren én automatiseren hoog in het vaandel staan. Btw-aangifte doen en het bijhouden van de complete financiële administratie is met alle boekhoudprogramma's mogelijk. De meeste boekhoudprogramma's maken ook gebruik van gratis boekhouden gedurende een bepaalde periode. In de meeste gevallen kun je tot 30 dagen gratis gebruikmaken van het boekhoudprogramma.

Mijnzzp.nl: boekhouden voor zzp'ers en mkb'ers

Gratis online boekhoudsoftware zzp

Startende ondernemers kunnen er ook voor kiezen om gebruik te maken van een gratis boekhoudprogramma. Een gratis boekhoudprogramma is meestal wel beperkt en voorziet niet in de fiscale bewaarplicht. De fiscale bewaarplicht is verplicht en kan met een gratis programma een probleem vormen. Een online boekhoudpakket in de cloud werkt in dat geval beter en is vooral ook veiliger in gebruik. Daarnaast is het met een offline boekhoudprogramma niet mogelijk om elektronisch btw-aangifte te doen. Ook zelf een boekhoudprogramma kopen kan voor sommige ondernemers een optie zijn. Een nadeel van een boekhoudprogramma kopen is wel dat deze meestal duurder zijn dan een online boekhoudpakket.

Heb ik een boekhoudprogramma nodig?

Als ondernemer heb je tegenwoordig een goed boekhoudprogramma nodig. Een goed boekhoudprogramma levert zzp'ers tijdwinst op en maakt eenvoudig boekhouden mogelijk. Eenvoudig boekhouden is met een boekhoudprogramma mogelijk. De online software is speciaal gemaakt voor de zzp boekhouding. Hierdoor kun je veel sneller de boekhouding bijwerken en worden ook veel minder fouten gemaakt. De software geeft precies aan wat je moet invullen en waar je dit moet doen. Vanzelfsprekend kun je het boekhouden ook overlaten aan een online boekhouder. Een online boekhouder moet je natuurlijk wel betalen.

Wat is een boekhoudprogramma nu eigenlijk precies?

Een boekhoudprogramma kan gezien worden als eigen digitaal kantoor. In dit digitale kantoor staan alle financiële gegevens van je onderneming. Met een boekhoudprogramma is het mogelijk om facturen te maken, de btw-aangifte uit te voeren en salarisadministratie op te slaan. Ook is het mogelijk om de balans op te maken met een boekhoudprogramma. De meeste zelfstandig ondernemers gebruiken vooral online boekhouddiensten vanwege de vele voordelen die dit biedt.

Door deze voordelen is het voor veel ondernemers aantrekkelijk om over te stappen op een online boekhoudpakket. Boekhoudprogramma's werken allemaal op dezelfde manier, echter kan er wel sprake zijn van verschillen. Er zijn bijvoorbeeld ook boekhoudprogramma's die zich meer richten op het mkb of de horeca.

Kosten boekhoudprogramma per maand

Een gemiddeld online boekhoudprogramma kost tussen de € 15,- tot € 25 per gebruiker, per maand exclusief btw. Betaalbaar boekhouden is dus voor alle ondernemers mogelijk. Offline boekhoudsoftware zul je in de meeste gevallen moeten kopen. Boekhouden is tegenwoordig niet kostbaar meer. Je kunt er voor kiezen om een boekhoudprogramma te gebruiken of je laat het online boekhouden door een professionele partij doen. Een boekhouder kan ook gebruikmaken van eigen inloggegevens.

Boekhoudsoftware belastingdienst koppeling

Online boekhouden maakt het doen van de btw-aangifte veel eenvoudiger. Na het inboeken van alle facturen kun je met een druk op de knop btw-aangifte doen bij de Belastingdienst. Het boekhoudprogramma rekent de btw-aangifte precies uit voor je. Hierdoor worden fouten met de btw-aangifte voor een groot deel voorkomen. Om btw-aangifte te kunnen doen moet het boekhoudprogramma wel over de mogelijkheid beschikken om een koppeling te kunnen maken. Ook kun je vanuit het boekhoudprogramma een automatische melding krijgen wanneer je de btw-aangifte moet doen. Btw-aangifte doe je dus eenvoudig met online boekhouden.

Welke boekhoudprogramma's zijn er?

Er zijn verschillende boekhoudprogramma's die online boekhouden mogelijk maken. Betaalbaar boekhouden is met al deze boekhoudprogramma's mogelijk. Het meest geschikte boekhoudprogramma kiezen is wel afhankelijk van de bedrijfsvoering. Een online boekhoudprogramma kan bijvoorbeeld ook gericht zijn op een specifieke branche.

Eerst verschillende boekhoudprogramma vergelijken met elkaar blijft dus wel belangrijk. Voor sommige ondernemers kan bijvoorbeeld het onbeperkt factureren belangrijk zijn. Onbeperkt factureren is niet met ieder boekhoudprogramma mogelijk. Het onbeperkt factureren is bijvoorbeeld voor webshops belangrijk. Voor zzp'ers binnen de zakelijke dienstverlening zal dit minder belangrijk zijn.

Wat is het makkelijkste boekhoudprogramma?

Het beste boekhoudprogramma is het boekhoudprogramma dat het beste past bij jouw onderneming. Binnen de zakelijke dienstverlening zijn er meerdere geschikte boekhoudprogramma's te vinden die makkelijk werken. Het meest gebruiksvriendelijke boekhoudprogramma zul je wel zelf moeten ontdekken. Een boekhoudprogramma kun je meestal 30 dagen gratis gebruiken om dit te ontdekken. Na de 30 dagen gratis proefperiode kun je eventueel overstappen naar een ander boekhoudprogramma.

Een boekhoudprogramma vergelijken voorkomt wel dat je steeds moet overstappen. Een geschikt boekhoudprogramma vinden is natuurlijk ook afhankelijk van je eigen wensen en voorkeuren. Op e-boekhouden na kun je alle boekhoudprogramma's maximaal tot 30 dagen gratis uitproberen.

Is online boekhouden moeilijk?

Een online boekhoudprogramma is niet moeilijk in het gebruik. Iedereen kan met een online boekhoudprogramma werken. Daarnaast kun je gebruikmaken van een gratis helpdesk. De gratis helpdesk kan alle vragen beantwoorden met betrekking tot het boekhouden. Ook kun je gebruikmaken van online video's via de gratis helpdesk. Boekhouden en het bijhouden van de financiële administratie is dus niet moeilijk. Wel heb je met verschillende fiscale regelingen te maken.

Boekhoudprogramma vergelijken

Een boekhoudprogramma vergelijken met andere programma's is slim als ondernemer. In ieder geval is betaalbaar boekhouden met alle boekhoudprogramma's mogelijk, echter blijft het vergelijken van boekhoudpakketten wel belangrijk.

Wanneer je alleen fiscaal btw-aangifte wil doen, dan kan bijvoorbeeld DigiBTW geschikt zijn voor je. Wil je juist kunnen beschikken over alle functionaliteiten, dan is het vergelijken wel verstandig. Bij het boekhoudprogramma vergelijken is het wel belangrijk om niet alleen naar de prijs te kijken. Start direct met makkelijk boekhouden en kies voor online boekhouden.

Boekhouding bijwerkenAls zzp'er is het bij het vergelijken van boekhoudprogramma's vooral belangrijk om op de gebruiksvriendelijkheid te letten.

Alle aanbieders van boekhoudsoftware voorzien in een proefperiode. Zo kun je op een eenvoudige manier de programma's met elkaar vergelijken.

Mijnzzp.nl