Team Mijnzzp

Bedrijf starten

Je hebt niet altijd kapitaal nodig om zelf een bedrijf te starten, bijvoorbeeld wanneer je als zzp'er begint. Er zijn allerlei soorten ondernemingen en beroepen die zonder dat er geld nodig is, geld opleveren. Ben je van plan om ondernemer te worden, dan is het altijd mogelijk om financiering te regelen, maar wat als je zonder kapitaal een bedrijf wilt starten? Dan helpen onderstaande tips je op weg.

Inhoudsopgave
Start een webshop met dropshipping
Richt je op affiliate marketing
Bied digitale diensten aan

Start een webshop met dropshipping

Je hebt alleen maar een website nodig om producten online te verkopen als je van dropshipping gebruikmaakt. Het voordeel is dat je op deze manier een bedrijf kan starten zonder dat je kapitaal nodig hebt om een voorraad in te kopen. Bij dropshipping is je webshop als het ware een tussenpartij, waarbij je producten van anderen verkoopt.

Richt je op affiliate marketing

Je hebt om een bedrijf te starten zonder kapitaal ook de mogelijkheid om met affiliate marketing te beginnen. In deze situatie heb je ook alleen een website nodig en verdien je commissie of beloning als een bezoeker via een van je affiliate links een product koopt of bijvoorbeeld een offerte aanvraagt. Het vereist wel de nodige kennis van marketing, omdat je website zichtbaar en vindbaar moet zijn in de zoekmachines. Maak ook gebruik van social media, want daar haal je sneller potentiële klanten vandaan.

Bied digitale diensten aan

Ben je een expert in social media, dan valt er geld te verdienen als je een bedrijf start en is er geen kapitaal nodig. Er is enorm veel vraag naar digitale diensten op het gebied van social media marketing. Je hoeft je alleen maar in te schrijven bij de Kamer van Koophandel en ervoor te zorgen dat je klanten krijgt. Je kan ook andere digitale diensten aanbieden, zoals websites ontwerpen of als grafisch ontwerper werken op zzp-basis. Het voordeel is dat je deze digitale diensten vanuit eigen huis kan aanbieden. Je hebt dus geen kantoorruimte nodig, maar wat niet is, kan in de toekomst nog altijd komen. Verder heb je natuurlijk ook de mogelijkheid om van je hobby je werk als zzp'er te maken, zoals wanneer je hobbyfotograaf bent en daar je geld mee wilt verdienen.

Mijnzzp.nl