Team Mijnzzp

Social media marketing

Social media marketing is om meerdere redenen belangrijk om toe te passen. Je bent met je bedrijf bijvoorbeeld online meer zichtbaar. Dit brengt met zich mee dat je naamsbekendheid toeneemt. Het bereik is ermee te vergroten, maar ook de herkenbaarheid is voor klanten van belang. Door de online aanwezigheid van je bedrijf op social media blijft je bedrijfsnaam, merknaam of product in het geheugen van je klanten achter.

Inhoudsopgave
Online reputatie versterken
Invloed uitoefenen op koopgedrag
Bevordert het expertniveau
Meer verkeer naar je website

Online reputatie versterken

Social media marketing kan zich richten op verschillende doeleinden. Het is bijvoorbeeld mogelijk om je online reputatie te verbeteren. Social media lenen zich perfect om reacties van klanten te monitoren. Het is daarbij ideaal om met de klanten in gesprek te gaan via social media. Zo zien anderen ook hoe je omgaat met klanten en op welke manier je online via social media service verleent. Je hoeft hiervoor alleen maar de social media kanalen in de gaten te houden en snel op berichten van klanten of volgers te reageren.

Invloed uitoefenen op koopgedrag

Een ander belangrijke reden om social media marketing toe te passen, is omdat je daarmee invloed kan uitoefenen op het koopgedrag van consumenten. Het is bekend dat klanten die een bedrijf volgen op social media eerder geneigd zijn om daar een product te kopen of diensten af te nemen. Bovendien is er een sneeuwbaleffect mogelijk als klanten je bedrijf of product binnen het eigen netwerk aanbevelen.

Bevordert het expertniveau

Social media marketing is onder meer in te zetten om het expertniveau te bevorderen. Dit kan je doen door via social media instructievideo’s te verspreiden. Of door achtergrondinformatie te geven net als nieuws publiceren van actuele en innovatieve ontwikkelingen. Door regelmatig actief te zijn met nieuws, productinformatie en ontwikkelingen gaan de klanten je bedrijf als een autoriteit zien.

Meer verkeer naar je website

Social media marketing is verder belangrijk omdat je daarmee meer verkeer naar je website krijgt. Er zijn hier verschillende manieren voor, zoals het verwijzen naar een nieuwe blog die op je website staat. Of door speciale acties te publiceren op social media met daarin een verwijzing naar je website.

Mijnzzp.nl