Team Mijnzzp

Schilder aan het werk

Bedrijfskleding draait tegenwoordig al lang niet meer alleen om veiligheid of comfort. Een moderne zzp'er gebruikt werkkleding ook om de herkenbaarheid van het bedrijf te vergroten, net zoals je een werkbus voorziet van reclame. Het is mogelijk om de bedrijfskleding die je draagt te voorzien van logo's, waardoor je de identiteit van je bedrijf enorm kunt versterken. Door de juiste kleuren te gebruiken die passen bij het logo, kun je de naamsbekendheid van je bedrijf vergroten.

Inhoudsopgave
Bedrijfskleding en veiligheid
Herkenbaarheid vergroten met bedrijfskleding
Werkkleding fiscaal aftrekken
Lokale zichtbaarheid vergroten
Comfort en veiligheid zijn het belangrijkste

Bedrijfskleding en veiligheid

De belangrijkste reden voor het dragen van werkkleding is jezelf of medewerkers te beschermen tegen externe factoren. De meeste zzp'ers die werkkleding dragen, maken ook gebruik van andere veiligheidsvoorzieningen zoals werkschoenen, handschoenen, veiligheidsbrillen en helmen. Ook binnen de zorgsector zijn er veel medewerkers die gebruikmaken van bedrijfskleding, zoals verpleegkundigen en artsen, en dit is vaak verplicht. De reden voor het dragen van bedrijfskleding kan per beroepsgroep verschillen en niet alle bedrijfskleding kan uit praktisch oogpunt voorzien worden van logo's of andere reclame-uitingen.

Herkenbaarheid vergroten met bedrijfskleding

Ook voor zelfstandig ondernemers kan het slim zijn om herkenbare bedrijfskleding te gebruiken om je eigen bedrijf te promoten. Als loodgieter, stukadoor of timmerman maak je doorgaans gebruik van bedrijfsspecifieke werkkleding, waardoor je minder opvalt. Daarom kan het slim zijn om de werkkleding te personaliseren. Een paar duidelijke bedrukte bedrijfslogo's kunnen dan al een groot verschil maken. Wanneer je samenwerkt met verschillende collega's binnen het bedrijf, is het tevens belangrijk om als bedrijf eenheid uit te stralen.

Werkkleding fiscaal aftrekken

Wanneer je geen gebruik maakt van specifieke werkkleding, maar toch wilt profiteren van belastingaftrek, is het nodig om de werkkleding te voorzien van een bedrijfslogo van minimaal 70 cm². Dit kan bijvoorbeeld van toepassing zijn wanneer je een reguliere broek, trui of jas draagt voor het werk. Werkkleding moet duidelijk herkenbaar zijn als zodanig als je deze wilt opvoeren als aftrekpost. Bij specifieke werkkleding, zoals een overall, is dit verder niet nodig. Het is ook niet toegestaan om schoenen af te trekken van de belasting als het geen duidelijke werkschoenen betreft.

Lokale zichtbaarheid vergroten

Het dragen van herkenbare bedrijfskleding draagt bij aan het vergroten van de lokale zichtbaarheid, wat enorm kan helpen bij het vergroten van de lokale naamsbekendheid. Het is in ieder geval een relatief goedkope vorm van marketing die meestal ook meer klanten zal opleveren. Herkenbaarheid is belangrijk als het gaat om het aantrekken van nieuwe klanten.

Comfort en veiligheid zijn het belangrijkste

Zoals eerder beschreven, is de belangrijkste reden voor het dragen van werkkleding het vergroten van de persoonlijke veiligheid en niet primair het toepassen van marketing. Uiteraard laat je wel kansen liggen als je geen gebruik maakt van duidelijk herkenbare werkkleding. Het laten bedrukken van werkkleding is tegenwoordig niet meer kostbaar en kan op verschillende manieren worden gedaan. Je kunt bij wijze van spreken zelfs losse logo's op je bedrijfskleding borduren. Ook duurzaamheid kan een belangrijk punt zijn bij het kiezen van nieuwe bedrijfskleding.

Mijnzzp.nl