Team Mijnzzp

Landkaart

Het komt je als zzp'er vast bekend voor dat je weinig aandacht besteed aan promotie als de zaken goed gaan. Toch is het belangrijk om daar af en toe even bij stil te staan om je bedrijf weer eens helemaal op de kaart te zetten. Dat is in ieder geval goed voor de naamsbekendheid en bovendien ook voor de herkenbaarheid. Om je bedrijf weer eens goed op de kaart te zetten, zijn er verschillende opties beschikbaar.

Inhoudsopgave
Laat afgeronde projecten zien
Onderhoud contact met klanten

Laat afgeronde projecten zien

Je kan als zzp'er in uiteenlopende branches van de gelegenheid gebruikmaken om afgeronde projecten te tonen. Bijvoorbeeld door eerst foto’s te nemen van de situatie zoals deze is en foto’s van de situatie nadat jij aan de slag bent geweest. Dat is voor meer beroepsgroepen mogelijk dan je wellicht nu veronderstelt. Denk maar eens aan een schilder of aan een stukadoor die de wanden mooi maken. Zo is het ook mogelijk om aan een kapper of aan een schoonheidsspecialiste te denken met een voor en na resultaat. Door afgeronde projecten te laten zien, zet je het bedrijf weer op de kaart. Uiteraard zijn social media kanalen hier perfect voor, maar je kan de afgeronde projecten ook op je eigen website laten zien.

Onderhoud contact met klanten

Als je een dienst of product hebt waarvoor klanten vaker bij je aan kunnen kloppen, is het interessant om het contact warm te houden. Dat gaat bijvoorbeeld op voor zzp aannemers die allerlei soorten klussen aannemen, maar ook voor restauranthouders die graag een stevige klantenkring willen opbouwen. Om contact met klanten te onderhouden, is het uiteraard wel van belang om over contactgegevens te beschikken.

Daarom is het ook aan te raden om na de afname van een dienst de klanten te verzoeken om hun contactgegevens achter te laten. Bijvoorbeeld om periodiek een keer een nieuwsbrief toe te sturen of door hen op de hoogte te houden van promoties en acties. Het is ook mogelijk om als er sprake is van een connectie via social media via die weg het contact met een klant warm te houden. Ook in het klein is je bedrijf weer eens op de kaart te zetten. Daar hoef je dus niet groots voor uit te pakken.

Mijnzzp.nl