Team Mijnzzp

Startende ondernemer

Bij het starten van een bedrijf als zzp'er denk je natuurlijk na over hoe je opdrachten binnenhaalt. Bijvoorbeeld als stukadoor, schilder of behanger, maar ook als levenscoach, weddingplanner of webdesigner. Er zijn voor allerlei branches uiteenlopende platforms beschikbaar om opdrachten te verkrijgen. De vijver met vissen is echter groot en het is wel belangrijk je daarin te onderscheiden. Zorg dus dat je unique selling points hebt om potentiële opdrachtgevers over de streep te halen. Bekijk ook onderstaande tips om als startende zzp'er opdrachten binnen te halen.

Maak gebruik van je netwerk

Je hebt misschien op zakelijk vlak nog geen groot netwerk gecreëerd als je een startende zzp'er bent. Toch ken je meer mensen dan je denkt. Laat daarom iedereen die je kent weten dat je een bedrijf gestart bent en ruimte hebt voor opdrachten. Schakel familie, vrienden en kennissen in om de boodschap te verspreiden. Meld je in de eigen regio aan bij zakelijke netwerken. Die zijn er meer dan je denkt en vormen een goede basis om je netwerk uit te breiden.

Zorg dat je vindbaar bent

Het is voor elk startend bedrijf belangrijk om zichtbaar en vindbaar te zijn. Maak een website waarop je product of dienst goed naar voren komt. Zorg dat deze website vindbaar is op Google door aandacht aan SEO te besteden. Heb je daar zelf weinig kennis van dan is het zeker de moeite waard om daarvoor een specialist in te schakelen. In het verlengde van je website is het van belang om social media erbij te betrekken. Daar is altijd een deel van je doelgroep te vinden die op een directe manier te benaderen is. Denk ook aan LinkedIn als zakelijk sociaal netwerk om je beschikbaar te stellen voor opdrachten.

Promoot je bedrijf

Nieuwe bedrijven hebben het nadeel dat deze nog niet bekend zijn bij een grote doelgroep. Daarom is het aan te raden om je bedrijf te promoten om op deze manier als startende zzp'er aan opdrachten te komen. Laat bijvoorbeeld visitekaartjes maken ook al denk je dat het wat ouderwets is. Visitekaartjes dragen bij aan de herkenbaarheid net als dat geldt voor bedrijfskleding met je naam en logo. Zo is het ook mogelijk om flyers te verspreiden en reclame te maken op je auto.

zzp-er aan het werkAfhankelijk van de branche waarbinnen je actief bent, is het verkrijgen van voldoende opdrachten soms niet moeilijk.

Vanzelfsprekend zal dit niet voor iedere zzp'er van toepassing zijn. Binnen bepaalde branches is er nu eenmaal veel concurrentie.

Lees ook ons artikel: Wat is de startersregeling?

Mijnzzp.nl