Team Mijnzzp

Winkelcentrum

Een onderneming starten en je aansluiten bij een franchise biedt verschillende voordelen. Er staat als het ware een grote organisatie achter je bedrijf en dat geeft een gevoel van zekerheid. Uiteraard ben jij de ondernemer die van je bedrijf met franchiseformule een succes moet maken en heb je wat minder vrijheid, maar daar staan ook veel voordelen tegenover.

Je loopt minder risico

Als je van een franchiseformule gebruikmaakt, is er al sprake van bewezen succes. Wat dat betreft loop je als ondernemer net even wat minder risico dan als je vanuit het niets een bedrijf start. De naamsbekendheid is een van de grote voordelen die aan franchising verbonden zijn net als de schaalvoordelen waar je gebruik van kan maken. Ook lift je met je bedrijf mee op marketingacties.

Volle aandacht voor bedrijfsvoering

Een ander voordeel van franchising is dat je vanaf het begin de volledige aandacht op je bedrijfsvoering kan richten. Een marktonderzoek uitvoeren en marketingstrategieën ontwikkelen hoeft niet meer, want dat doet de overkoepelende organisatie. Wat dat betreft kan je met een stevige basis van start gaan en de focus helemaal op je onderneming richten.

Bekendheid met het bedrijf

Bij franchising is er het grote voordeel dat wanneer jij een bedrijf opent er al sprake is van bekendheid. Dat is een voordeel, want als de doelgroep er al bekend mee is dan is de kans groter dat deze naar jouw bedrijf toekomen.

Zijn er dan geen nadelen?

Naast de vele voordelen van franchising zijn er eveneens nadelen aan verbonden. Je hebt als ondernemer namelijk niet de volledige vrijheid om je bedrijf te sturen. Het kan zijn dat je gebonden bent aan bepaalde klantacties en natuurlijk moet je ook een vergoeding betalen om van de franchiseformule gebruik te maken.

Je hebt wat dat betreft minder vrijheid, maar wel meer zekerheid omdat het risico beperkter is. Een ander nadeel is dat je met een bedrijf start dat een contract heeft met de franchiseorganisatie voor een lange termijn. Zo is het vaak ook net even wat lastiger om je bedrijf in de verkoop te doen en dat kan natuurlijk ook een nadeel zijn.

Boekhouding regelen

Boekhouden en factureren op een manier die je begrijpt? Maak het jezelf gemakkelijk als zzp'er!

Maak gebruik van een eenvoudig boekhoudprogramma speciaal gemaakt voor zzp'ers.

Mijnzzp.nl