Team Mijnzzp

Kapper

De Kamer van Koophandel komt periodiek met een trendrapportage, waarin onder meer het aantal starters wordt bijgehouden. Ook is er in de rapportage altijd aandacht voor specifieke ontwikkelingen aangaande branches, waarin ondernemers met een eenmanszaak werkzaam zijn. Dit keer is het opvallend dat er sprake is van een forse toename van het aantal zzp'ers dat een bedrijf is gestart in de persoonlijke dienstverlening. Uit de KVK Trendrapportage februari blijkt ook dat de toename van webwinkels stagneert.

Inhoudsopgave
Groei bedrijven in persoonlijke dienstverlening
Stagnatie groei webwinkels
Kansen voor starters

Groei bedrijven in persoonlijke dienstverlening

Het totale aantal starters is in februari vergelijkbaar met een jaar ervoor met een lichte stijging van 0,4% In de branche van persoonlijke dienstverlening is de stijging het grootst geweest. Het blijkt dat er in de maand februari maar liefst 825 bedrijven in deze branche zijn bijgekomen. Het gaat hierbij onder meer om kappers net als om pedicures, sauna’s en schoonheidssalons. In vergelijking met vorig jaar in dezelfde periode is er zelfs een stijging van 63% van starters die een bedrijf zijn begonnen in de persoonlijke dienstverlening. Uiteraard kan de reden van de stijging te verklaren zijn uit de versoepelingen die zijn doorgevoerd.

Stagnatie groei webwinkels

De groei van het aantal webwinkels lijkt te stagneren. Hieruit kan de conclusie worden getrokken dat de markt op dit moment enigszins verzadigd is. De afgelopen jaren is er dan ook een enorme groei geweest van online webshops. Deze groei is onder meer te danken geweest aan de toenemende vraag van consumenten om online aankopen te doen. Er is in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar in februari sprake geweest van een daling van 42% van het aantal startende webshops.

Kansen voor starters

Er zijn in verschillende branches allerlei kansen voor starters om een bedrijf te beginnen. Als je plannen hebt om een zzp'er te worden dan is het uiteraard belangrijk om onderzoek te doen naar de markt. Daarbij is het altijd mogelijk om in te spelen op de ontwikkelingen in de markt en natuurlijk om te doen waar jij goed in bent. In dat opzicht kan je op elk moment een bedrijf beginnen als je het onderscheid weet te maken met dat wat je aanbiedt.

Lees ook: Meeste zzp-ers werken in zakelijke dienstverlening

Goed voorbereid starten als zzp'er:

Mijnzzp.nl