Team Mijnzzp

Drukwerk

Drukwerk is in vergelijking met alle online-uitingen op het gebied van marketing en reclame enigszins een ondergeschoven kindje. Er zijn echter nog allerlei mogelijkheden om drukwerk slim te gebruiken als marketinginstrument. Wat dat betreft is het zelfs mogelijk om er extra veel aandacht mee te genereren. Vooral ook omdat het gebruik van drukwerk in het digitale tijdperk echt opvalt. Daarom is het interessant om te zien op welke manier papieren reclame op een slimme manier als marketinginstrument is in te zetten.

Inhoudsopgave
Combineer drukwerk
Gebruik een QR-code

Combineer drukwerk

Drukwerk komt in allerlei uitvoeringen voor, variërend van visitekaartjes tot flyers en van folders tot briefpapier. Visitekaartjes zijn een must have voor ondernemers die veel contacten opdoen en bezig zijn met netwerken. Het is heel gemakkelijk om even een visitekaartje af te geven in een gesprek en het voordeel is dat deze vrijwel altijd worden bewaard door de ontvangen. Daarnaast is de kracht van drukwerk te vergroten door briefpapier met een logo van het bedrijf te gebruiken en folders of flyers te verspreiden. Kijk welke vormen van drukwerk het beste bij je bedrijf passen en combineer deze met elkaar. Het is bijvoorbeeld ook mogelijk om periodiek een magazine uit te brengen of affiches te laten drukken.

Gebruik een QR-code

Het is eveneens mogelijk om drukwerk te combineren met het gemak van het digitale tijdperk. Bijvoorbeeld door een QR-code te laten drukken op een folder of ander drukwerk. Op deze manier is er sprake van verbinding tussen twee werelden en bied je de doelgroep extra gemak. Zo hoeft iemand alleen maar de QR-code te scannen om bijvoorbeeld naar je bedrijfswebsite te gaan of een product in beeld te zien. Op deze manier haal je het optimale uit de inzet van drukwerk als marketinginstrument.

Drukwerk heeft juist in het digitale tijdperk meerwaarde en daarom is er sprake van een grotere impact. De kans is groter dat je folder in de brievenbus aandacht krijgt dan een nieuwsbrief die je via email verzendt en waar de ontvanger al zoveel van krijgt. Er is daarom meer aandacht voor drukwerk en daar kan je als bedrijf natuurlijk optimaal van profiteren.

Mijnzzp.nl