Team Mijnzzp

Aantrekkelijke verdienmodellen

Er is een groot aantal ondernemers dat online diensten aanbiedt of online-producten maakt of verkoopt. Hier zijn verschillende verdienmodellen voor beschikbaar die al dan niet gecombineerd met elkaar zijn toe te passen. Het is altijd handig en slim om te kijken of er extra verdienmodellen geschikt zijn om je online-producten of online diensten nog beter in de markt te zetten.

Inhoudsopgave
Gratis aanbieden
Personalisatie
Abonnement aanbieden

Gratis aanbieden

Je wilt met je online product of online dienst natuurlijk geld verdienen. Het klinkt je misschien dan ook vreemd in de oren om gratis aanbieden als verdienmodel te gebruiken. Toch is dit verdienmodel in meerdere opzichten ideaal om toe te passen. Bijvoorbeeld door een gratis service aan te bieden, waar klanten niet omheen kunnen. Of door een product gratis aan te bieden, zoals een whitepaper waar klanten zich voor inschrijven. Het doel van het gratis model is om aan klantenbinding te doen om zo via andere verdienmodellen je product of dienst te verkopen. Dit is onder meer te realiseren door advertentieruimte aan te bieden op een pagina met een gratis service.

Personalisatie

Personalisatie van producten is ideaal om als verdienmodel in te zetten. Bijvoorbeeld als je T-shirts online verkoopt of koffiemokken in je productaanbod hebt. Laat klanten zelf een foto toevoegen of het product op geheel eigen wijze personaliseren binnen de mogelijkheden. Dit scheelt je enorm veel tijd en je trekt er extra klanten mee aan. Het personaliseren van producten is namelijk enorm populair en op allerlei manieren te realiseren. De verkoop van het gepersonaliseerde product is je winst van het verdienmodel.

Abonnement aanbieden

Er zijn allerlei verschillende online diensten die het mogelijk maken om er een verdienmodel in de vorm van een abonnement aan te koppelen. Denk maar aan een abonnement om van de software van een online boekhoudprogramma gebruik te maken. Of aan een SEO abonnement met een online marketingbureau dat zich inspant om je website hoog in de zoekmachine te krijgen. Het is ook steeds populairder om producten te koppelen aan een abonnement. Bijvoorbeeld een abonnement op bloemen of een abonnement op ondergoed. In het verlengde van een abonnement kan je ook aan de verhuur van producten denken voor een vast bedrag per maand, zoals witgoed.

Mijnzzp.nl