Team Mijnzzp

Trends voor verdienmodellen

Er bestaan al allerlei moderne verdienmodellen voor ondernemers, maar er komen ook nieuwe trends bij. Bijvoorbeeld een verdienmodel, waarbij je een specialisatie met een niche combineert. Of door binnen je bestaande onderneming een verdienmodel toe te voegen door dienstverlening te combineren met producten. Bekijk onderstaande trends voor verdienmodellen maar eens en ontdek of er een binnen je eigen bedrijf is toe te passen. Of maak er een bedrijfsidee van en start je eigen onderneming als zzp'er.

Specialisatie met niche combineren

Er waaien trends over vanuit het buitenland en dat geldt ook voor verdienmodellen. Bijvoorbeeld de mix van een specialisatie met niche. Er zijn kappers genoeg in Nederland die je haar wassen, knippen, kleuren of krullen. Het is internationaal nu een trend om daar een specialisatie in aan te bieden. Dit in de vorm van een kapper die niet knipt, maar waar je alleen naartoe gaat om je haar in model te brengen. Zo zijn er ook volop dierenwinkels en hierin is het eveneens mogelijk je te specialiseren. Bijvoorbeeld door een winkel te openen die volledig op een diersoort is gericht, zoals honden, katten, vogels of konijnen.

Winkel zonder producten

Een ander verdienmodel is het openen van een winkel zonder producten, maar met service als dienstverlening. Denk daarbij aan het openen van een retourpunt voor online bestelde producten en waar je informatie verstrekt of waar kleine reparaties mogelijk zijn. Heb je bijvoorbeeld een webshop dan is het ideaal om er een fysieke winkel zonder producten aan te koppelen. Dit heeft als voordeel dat je de klantenbinding versterkt en de naamsbekendheid vergroot.

Dienstverlening en producten combineren

Bij kappers zie je haarproducten staan die je ter plekke kan kopen. Dit is voor de kapper een extra verdienmodel. Zo zijn er in allerlei dienstverlenende bedrijven combinaties mogelijk. Bijvoorbeeld door in een beautysalon niet alleen schoonheidsbehandelingen aan te bieden, maar je ook op gezondheid te richten. Of door in je yogastudio producten aan te bieden die betrekking hebben op yoga, zoals yogamatjes en yogakleding. Denk daarbij ook out of the box door bijvoorbeeld gadgets aan te bieden die relevant zijn voor je klanten.

Mijnzzp.nl