Team Mijnzzp

Algemene voorwaarden

Wist je dat het mogelijk is om je algemene voorwaarden bij de KvK te deponeren? Dit is geen verplichting, maar kan in bepaalde omstandigheden wel van pas komen. Het voordeel is dat iedereen de gelegenheid krijgt om deze voorwaarden bij de KvK op te vragen. Dit komt bijvoorbeeld van pas als je telefonisch een koopovereenkomst afsluit. Of als er sprake is van twijfel over de algemene voorwaarden. Je hebt dan het bewijs van de algemene voorwaarden achter de hand. Dit voorkomt eventuele problemen als er een verschil van inzicht over bestaat op het moment dat de overeenkomst is ingegaan.

Inhoudsopgave
Voorwaarden in Pdf-bestand verwerken
Wat kost het deponeren van algemene voorwaarden?

Voorwaarden in Pdf-bestand verwerken

Het deponeren van de algemene voorwaarden bij de KvK is niet moeilijk. Je neemt de algemene voorwaarden het beste op in een Pdf-bestand. Het mag overigens ook een Word-document zijn. Indien er sprake is van verschillende voorwaarden dan lever je deze per soort aan in een afzonderlijk document. Denk daarbij aan verkoopvoorwaarden of aan inkoopvoorwaarden. Bij algemene voorwaarden in meerdere talen, lever je per taal een document aan voor het deponeren van de algemene voorwaarden. Je zet je bedrijfsnaam zoals deze geregistreerd is in het Handelsregister op de documenten. Houd rekening met de lettergrootte die minimaal 10 moet zijn. De algemene voorwaarden zijn te verzenden naar het e-mailadres algemene.voorwaarden @kvkv.nl of per post op te sturen.

Wat kost het deponeren van algemene voorwaarden?

Je moet wel betalen voor het deponeren van de algemene voorwaarden bij de KvK. De kosten hiervoor bedragen elk jaar 19,75 euro per document. De kosten zijn van toepassing per document. Lever je twee documenten aan dan betaal je dus twee keer een bedrag van 19,75 euro per jaar. De KvK stuurt een factuur voor de deponering en de kosten zijn aan te merken als zakelijke kosten. Mochten de voorwaarden veranderen in de loop der tijd, vergeet dan niet om dit door te geven. Je levert in dat geval een compleet nieuwe versie aan van de algemene voorwaarden per soort en per document. Er vindt door de KvK overigens geen controle van de ingeleverde documenten plaats. Je kan bij twijfel de algemene voorwaarden door een juridisch adviseur laten controleren.

Mijnzzp.nl