Team Mijnzzp

Goede start maken bedrijf

Begin je een eigen bedrijf dan ga je pas echt van start na de inschrijving bij de Kamer van Koophandel. Er zijn veel stappen daarvoor te nemen, zoals het bedenken van een bedrijfsnaam, maar ook veel stappen die daarna komen. Denk maar aan het werven van klanten voor je dienstverlening of om je producten te kopen. Daar zijn verschillende methoden voor beschikbaar en onderstaande tips komen daarbij van pas.

Optimaliseer je website

Je hebt als je een bedrijf start doorgaans een website nodig om klanten aan te trekken. Het is van belang om deze website te optimaliseren voor Google en andere zoekmachines. De optimalisatie heeft betrekking op de technische kant van je website en op de content. De laadsnelheid is een punt om aandacht aan te besteden net als de navigatiestructuur. Bij het toevoegen van content is het aan te raden om rekening te houden met SEO. Bijvoorbeeld door een tekst rond een bepaald zoekwoord op te bouwen. Je kan hiervoor een zoekwoordenonderzoek doen en zorgen dat de teksten voldoen aan de normen voor SEO. Denk daarbij aan unieke content, maar ook aan het gebruik van tussenkopjes en het bieden van waardevolle inhoud voor je bezoekers.

Marketingplan opstellen

Je kan na de inschrijving bij de Kamer van Koophandel aan de slag met een marketingplan. Je website is slechts een onderdeel om je doelgroep te bereiken. Er zijn namelijk ook social media kanalen die te gebruiken zijn om klanten te werven. Je kan een whitepaper met interessante informatie gratis aanbieden. Klanten laten dan een e-mailadres achter in ruil voor een whitepaper, cursus of e-book. Deze klanten kan je op de hoogte houden van je producten of diensten via email om de klantreis te starten. Je hebt dan dus de mogelijkheid om e-mailmarketing in te zetten. Een andere snelle manier om klanten te krijgen, is door te adverteren op social media of in de zoekmachines. Kijk naar hoe je concurrenten actief zijn met marketing en zich profileren. Je kan dan de kunst afkijken en ontdekken welke marketingacties geschikt zijn voor jouw eigen bedrijf.

Mijnzzp.nl