Team Mijnzzp

Debiteurenbeheer

Het bijhouden van de boekhouding is niet een van de favoriete werkzaamheden van de meeste ondernemers. Toch is het belangrijk om hier aandacht aan te besteden en zeker gelet op de controle van de betalingen die binnenkomen. Of betalingen die juist niet binnenkomen en waar je dus zelf als zzp'er weer achteraan moet. Om al deze rompslomp en ergernis van niet betaalde facturen te voorkomen, is debiteurenbeheer uitbesteden wellicht een oplossing. Ook het gebruiken van online software kan problemen voorkomen.

Inhoudsopgave
Debiteurenbeheer uitbesteden
Afwikkeling van facturen

Debiteurenbeheer uitbesteden

Debiteurenbeheer uitbesteden is een goede keuze als je tijd wil besparen en het aan een ander wilt overlaten om facturen te innen. Dat is ook het geval als je niet administratief onderlegd bent of het vervelend vindt om steeds bij debiteuren aan te kloppen. Bij debiteurenbeheer draait het om het beheer van facturen aan klanten. Als een factuur betaald is, kan deze worden afgevinkt. Zo houd je een goed overzicht over de geldstroom in je bedrijf.

Als een factuur niet wordt betaald, moet je achter je geld aan. Bijvoorbeeld door vriendelijk een herinnering te sturen of een aanmaning als er nog geen betaling volgt. De volgende stap bij een onbetaalde factuur is eventueel telefonisch contact opnemen en als dat ook niets oplevert, kom je bij incasso terecht.

Afwikkeling van facturen

Bij het uitbesteden van debiteurenbeheer heb je geen omkijken meer naar de inning van facturen. De afwikkeling wordt op een professionele manier gedaan. Bij debiteurenbeheer uitbesteden, is er als het ware sprake van de verkoop van facturen. Dat kost uiteraard geld, maar je bent wel verzekerd van een directe betaling van facturen. Zo ben je niet onnodig kostbare tijd kwijt om achter je geld aan te gaan. Die tijd is te gebruiken om je onderneming tot een succes te maken. Bovendien ben je dan ook verzekerd van structureel werkkapitaal binnen je bedrijf.

Dat is met onbetaalde facturen niet het geval, want de instroom van geld is dan afhankelijk van het moment dat de debiteur de betaling voldoet. Het grootste voordeel van debiteurenbeheer uitbesteden, is dat je garantie op betaling krijgt. Het is als het ware een innovatieve manier van factoring. Het kredietrisico ligt dan ook niet bij jou, maar bij degene aan wie je de facturen verkoopt.

RekeningenHet uitbesteden van het debiteurenbeheer kan in sommige gevallen ook voor zzp'ers interessant zijn.

Er zijn tegenwoordig meerdere manieren om hulp te krijgen met je debiteurenbeheer.

Lees ook ons artikel: Wat is het verschil tussen debiteuren en crediteuren?

Mijnzzp.nl