Team Mijnzzp

Social Media Marketing

Ben je als ondernemer nog niet echt actief op social media dan laat je waarschijnlijk aardig wat kansen liggen. Ook als je al wel bezig bent met social media maar nog niet echt resultaten ziet, is dat een gemiste kans. Het is in dat geval aan te raden om je wat meer bezig te houden met Social Media Marketing. Dat biedt namelijk allerlei voordelen en welke dat zijn check je hier. Het opbouwen van naamsbekendheid is bijvoorbeeld heel goed mogelijk met social media.

Inhoudsopgave
Social Media Marketing
Ideaal om je doelgroep op te warmen
Vergroot de conversie
Ook voor laag budget

Social Media Marketing

Social Media Marketing is meer dan alleen het genereren van zichtbaarheid op allerlei platforms als Instagram, Facebook en TikTok. Een van de voordelen is namelijk ook dat Social Media Marketing bij uitstek een manier is om de band met je doelgroep te versterken. Interactie en verbinding zijn daarvoor twee sleutelwoorden om een band op te bouwen en actief in contact te komen met je doelgroep.

Ideaal om je doelgroep op te warmen

Een ander voordeel van Social Media Marketing is dat het als instrument te gebruiken is om je doelgroep op te warmen. Het is vaak lastig om koude leads op te volgen, want dan ontbreekt er nog kennis over jouw dienst of product. Social media is in te zetten als opwarmertje om de gebruikers kennis te laten maken met je bedrijf. Ook als alleen de naam maar bekend is, scheelt dat in het leggen van contact en het opvolgen van leads.

Vergroot de conversie

Social Media Marketing biedt eveneens het voordeel de conversie te vergroten. Binnen social media zijn er allerlei kanalen die zich uitstekend lenen om de conversie een boost te geven. Dat is overigens zowel via betaald adverteren mogelijk als via organische weg. Denk maar aan video marketing net als aan giveaways of aan andere tools om klanten bij jou een klantreis te laten beginnen.

Ook voor laag budget

Social Media Marketing is zo duur te maken als je wilt. Neem je er zelf de tijd en moeite voor, dan heb je geen groot budget nodig. Het is echter ook mogelijk om een Social Media Marketing specialist in te huren en deze het werk voor je te laten doen. Dan zijn er uiteraard wat meer kosten aan verbonden.

Lees ook ons artikel: Ongekend populair: een eigen Social Media Marketing Agency starten

Mijnzzp.nl