Team Mijnzzp

Bedrijfslogo bedenken

Je hebt als startende ondernemer vaak niet de financiële middelen om alle diensten om je bedrijf van de grond te helpen uit te besteden. Er zijn dan ook veel zaken die je als starter zelf kan regelen, zoals het zelf maken van het bedrijfslogo. Het is belangrijk om je bedrijf een eigen identiteit te geven en een bedrijfslogo draagt daaraan bij. Je logo vormt niet alleen op een visitekaartje een kenmerk, maar ook op allerlei andere uitingen, zoals in de communicatie met klanten op offertes net als op facturen.

Bedrijfslogo zelf maken

Je hebt waarschijnlijk je bedrijfsnaam zelf bedacht en een bedrijfslogo zelf maken, sluit daarna natuurlijk perfect op aan. Er zijn een aantal aandachtspunten om rekening mee te houden als je aan de slag gaat. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om je bedrijfslogo extra te laten opvallen. In dat geval is het aan te raden om kleuren te gebruiken die de aandacht trekken. Uiteraard is het ideaal als je bedrijfslogo in verbinding staat met je bedrijfsidentiteit en je doelgroep. Denk daarbij aan de vormgeving, zoals strak en modern of meer klassiek en stijlvol.

Lettergebruik

Bij een bedrijfslogo maken, is niet alleen de kleur van belang net als de verbinding met je bedrijf en doelgroep, maar ook het lettergebruik. Je ziet in bedrijfslogo’s namelijk vaak letters terugkomen die op een creatieve manier verwerkt zijn. In dat kader is het belangrijk om goed na te denken over welk lettertype je wilt gebruiken. Uiteraard kan het lettertype wat dat betreft weer aansluiten bij de identiteit van je bedrijf en je doelgroep.

Aansluiting bij huisstijl

Je kan beginnen met een bedrijfslogo maken en daar de huisstijl van je bedrijf op laten aansluiten, maar andersom kan natuurlijk ook. Dat je eerst de huisstijl bepaalt in kleur en uitstraling en dat je aan de hand daarvan met je bedrijfslogo aan de slag gaat. Overigens is het mogelijk om je bedrijfslogo op een creatieve en unieke manier vorm te geven als je daarmee echt het onderscheid wilt maken. Een opvallend bedrijfslogo blijft uiteraard in de herinnering hangen van mensen en dat is precies de bedoeling.

Lees ook: Voor jezelf beginnen? Regel deze geldzaken

Mijnzzp.nl