Team Mijnzzp

Online marketing zzp

Online marketing is voor elk bedrijf belangrijk en dus ook voor jou als zzp'er. Er zijn daarbij verschillende manieren om je doelgroep online te bereiken. Je begint doorgaans met het maken van een website. Deze vormt een belangrijke basis voor online marketing als zzp'er. Daarnaast is het belangrijk om aan SEO, SEA, social media en aan e-mailmarketing te denken.

Inhoudsopgave
Website voor je bedrijf
SEO toepassen
Betaald adverteren met SEA
Groter bereik via social media
Klantenbinding met e-mailmarketing

Website voor je bedrijf

Een website is het online bezoekadres voor je bedrijf. Hierop bied je als zzp'er je diensten aan of zet je producten in de verkoop. Heb je zelf geen kennis van het maken van een website, dan kan je deze werkzaamheden natuurlijk altijd uitbesteden aan een collega zzp'er.

SEO toepassen

Bij het maken van een website is het van belang om aan de vindbaarheid en zichtbaarheid te denken. Er zijn verschillende SEO technieken om toe te passen, zoals het optimaliseren van content en het minimaliseren van de laadtijd van de website. Denk er ook aan dat mensen tegenwoordig via de mobiel websites bezoeken. Maak de website in dat opzicht zowel gebruiksvriendelijk voor bezoeken via de desktop als via de mobiele toestellen.

Betaald adverteren met SEA

Een snelle manier om met je bedrijf online op te vallen, is door SEA in te zetten. Dit is een manier van betaald adverteren om met je advertentie bovenaan in de zoekmachine te komen. Het is wel belangrijk om met specifieke zoekwoorden rekening te houden in de betaalde advertenties. Deze vorm van online marketing zorgt voor meer bezoekers op je website.

Groter bereik via social media

Een andere tip voor online marketing voor zzp'ers is het gebruikmaken van verschillende social media kanalen. Hierdoor kan je de doelgroep via bijvoorbeeld Facebook, Instagram of TikTok bereiken. Er zijn bovendien mogelijkheden om op social media te adverteren om sneller succes te boeken.

Klantenbinding met e-mailmarketing

Krijg je nieuwe klanten voor je bedrijf dan is het van belang om daarmee een band op te bouwen. Dit is onder meer mogelijk door e-mailmarketing in te zetten als instrument van online marketing. Houd je klanten via e-mail op de hoogte van nieuwe producten, aanbiedingen of andere ontwikkelingen binnen je bedrijf.

Mijnzzp.nl