Informatie over Tellow

Boekhoudsoftware keuzewijzer

Team Mijnzzp

Boekhoudprogramma Tellow:

Tellow voorziet in een online boekhoudprogramma dat in het bijzonder geschikt is voor starters en zzp-ers. Als ondernemer krijg je met dit boekhoudpakket op een simpele en toegankelijke manier je financiën onder controle. De boekhoudsoftware maakt het boekhouden voor iedereen gemakkelijk, ook als je daar geen verstand van hebt. Registreer je gratis en probeer eerst het gratis pakket van Tellow uit.

Tellow: alle functionaliteiten die je nodig hebt

Super easy, dat is wat Tellow zelf zegt als je gaat boekhouden met het online boekhoudprogramma dat over alle benodigde functionaliteiten beschikt. Je kan je bank koppelen aan de software net als dat de btw-aangifte voor je klaarstaat. Bonnetjes scannen maakt het boekhouden nog gemakkelijker en je krijgt altijd en overal inzicht in de actuele stand van financiële zaken. De facturen zijn snel te versturen en offertes supersnel op te stellen.

Koppel je bankrekening

Als je het online boekhoudprogramma van Tellow aan je bank koppelt, zijn transacties automatisch te importeren. Deze functionaliteit is beschikbaar voor vrijwel elke Nederlandse bank, zodat die van jou er vast bijzit. Het handige hiervan is dat je transacties constant up-to-date zijn.

Aangifte voor de btw staat klaar

Hoe ideaal is het dat je zelf niet aan de slag hoeft te gaan met een rekenmachine om te bepalen hoeveel btw je moet afdragen. Of hoeveel voorbelasting je moet invullen op de btw-aangifte. Tellow zorgt ervoor dat deze op basis van de ingevoerde gegevens, zoals verzonden en ontvangen facturen voor je klaarstaat. Dat maakt het doen van de btw-aangifte echt een fluitje van een cent. Kies je voor een Tellow Plus abonnement dan is het zelfs mogelijk de btw-aangifte bij de Belastingdienst digitaal in te dienen.

Scan je bonnen en Tellow doet de rest

Het is als je de bankrekening hebt gekoppeld heel gemakkelijk om transacties via bonnetjes automatisch te laten verwerken. Jij scant de bonnen met je smartphone via de Tellow app, waarna het online boekhoudprogramma de rest doet. Zo selecteert Tellow de kostenpost die aan je uitgave is gelinkt. Dat bespaart veel tijd, omdat je de gegevens van de bonnetjes niet meer handmatig hoeft in te voeren.

Gooi de losse bonnen maar weg

Het is een slimme functionaliteit die onder meer de leverancier net als het bedrag en de omschrijving, maar ook de datum en het btw-bedrag automatisch verwerkt. Dat allemaal aan de hand van het maken van een simpele foto. Jij hoeft alleen even te kijken of de suggestie voor de kostenpost inderdaad klopt. De losse bonnetjes hoef je dan niet meer te bewaren, want die slaat Tellow beveiligd op de server op met een bewaarperiode van minimaal zeven jaar.

Facturen versturen: net zo simpel

Het is ideaal als een online boekhoudprogramma als Tellow alle functionaliteiten biedt die je als zzp'er nodig hebt. Zo is het maken van facturen op een professionele wijze met je eigen logo en in de kleuren van je huisstijl een eitje. De factuurnummers volgen elkaar automatisch op en ook de btw-bedragen worden vanzelf berekend. Sla de gegevens van je debiteuren op in het adresboek om een volgende keer de factuur nog sneller te versturen. Let wel op openstaande facturen, waar je altijd en overal inzicht in hebt. Dan kan je snel een herinnering verzenden als de betaling niet op tijd binnen is.

Online boekhoudprogramma om foutmarge te beperken

Tellow is een online boekhoudprogramma dat erin voorziet om de foutmarge zoveel mogelijk te beperken. Je wilt als zzp-er niet je btw-aangifte verkeerd invullen en btw afdragen in plaats van btw terugontvangen. Of het overzicht kwijtraken van betaalde en niet betaalde facturen. Het gebruikmaken van boekhoudsoftware van Tellow is wat dat betreft ideaal. De automatisering is wat dat betreft helemaal compleet te noemen. Zo houd jij als ondernemer tijd over om aan je bedrijf te besteden in plaats van aan de boekhouding.

Heb je een boekhouder?

Je hebt met Tellow geen boekhouder meer nodig, maar als je dat wel prettig vindt als veilig steuntje in je de rug dan kan dat natuurlijk ook. Je kan je boekhouder zonder extra kosten uitnodigingen voor je online boekhouding. Zo is het ook mogelijk om je boekhouder voor de zekerheid even een check te laten doen door gegevens te exporteren en door te zenden.

Support van Tellow

Tellow laat je er niet alleen voor staan, want ondanks het grote gemak van het online boekhoudprogramma kan het zijn dat je vragen hebt. In dat geval maak je gewoon gebruik van het support van Tellow. Er staat een team met experts klaar dat te bereiken is via de chat of via je account door op de support-knop te klikken.

Gratis online boekhoudprogramma

Tellow biedt de keuze uit verschillende online boekhoudprogramma’s en de kosten variëren daarin dan ook. Het is in ieder geval mogelijk om je gratis te registreren en zonder kosten van het gratis pakket gebruik te maken. Je krijgt daarmee toegang tot verschillende functionaliteiten, variërend van bonnen scannen tot facturen maken en van btw-aangifte tot een winst- en verliesrekening. Ook de koppeling met je bankrekening is gratis net als het gebruik van de Tellow-app.

Onbeperkte functionaliteiten tegen betaling

Het gratis online boekhoudprogramma van Tellow kent beperkingen, maar deze zijn op te heffen als je tegen betaling van onbeperkte functionaliteiten gebruik wilt maken. Met betrekking tot de betaalde abonnementen voor een online boekhoudprogramma zijn er verschillende opties beschikbaar.

Basis

  • Het Basis online boekhoudprogramma biedt alles van het gratis pakket met als extra het onbeperkt scannen van bonnen en onbeperkt versturen van facturen. Zo zijn er nog veel meer extra’s als facturen van een eigen logo en huisstijl voorzien net als het automatisch laten versturen van betalingsherinneringen.

Plus

  • Het Plus pakket biedt alles van Basis met extra’s als het automatisch opstellen en indienen van btw-aangifte en koppeling tot vijf bankrekeningen.

Compleet

  • Het Compleet online boekhoudprogramma voorziet zelfs in het automatisch indienen van de inkomstenbelasting en dat is echt uniek. Ook krijg je van de adviseurs van Tellow boekhoudadvies en een officieel jaarverslag.

Voor jou als zzp-er

Als zzp-er kan je prima uit de voeten met het Basis of Plus online boekhoudprogramma van Tellow. Begin vandaag nog met het opstarten van je boekhouding en registreer je gratis.

Ga naar de website

Boekhoudpakket Tellow

Hét boekhoudprogramma waarmee ondernemers financiën onder controle krijgen.

Als eigen baas wil je ondernemen in plaats van online boekhouden.

Daarom zorgt het Tellow boekhoudpakket ervoor dat je daar niet te veel tijd aan kwijt bent.

Mijnzzp.nl