Informatie over Tellow

Boekhoudsoftware keuzewijzer

Team Mijnzzp

Boekhoudprogramma Tellow

Tellow

Tellow voorziet in een online boekhoudprogramma dat in het bijzonder geschikt is voor starters en zzp'ers. Als ondernemer krijg je met dit boekhoudpakket op een simpele en toegankelijke manier je financiën onder controle. De boekhoudsoftware maakt het Tellow boekhouden voor iedereen gemakkelijk, ook als je daar geen verstand van hebt. Registreer je gratis en probeer eerst het gratis pakket van Tellow uit.

Als zzp'er kun je met Tellow blijven ondernemen in plaats van online boekhouden doordat het boekhoudprogramma veel tijd bespaart. Je boekhouding bijwerken met Tellow werkt eenvoudig. Tijdens de gratis proefperiode kun je direct in je eigen huisstijl, offertes opstellen en facturen maken. Daarnaast kun je ook meteen gebruikmaken van de Tellow app.

Tellow: alle functionaliteiten die je nodig hebt

Super easy, dat is wat Tellow zelf zegt als je gaat Tellow boekhouden met het online boekhoudprogramma dat over alle benodigde functionaliteiten beschikt. Je kan je bank koppelen aan de software, net als dat de btw-aangifte voor je klaarstaat. Bonnetjes scannen maakt het boekhouden nog gemakkelijker en je krijgt altijd en overal inzicht in de actuele stand van financiële zaken. De facturen zijn snel te versturen en offertes supersnel op te stellen. Tellow is daarom uitermate geschikt voor freelancers en voor zzp'ers om je boekhouding bij te werken.

Gemak met functies zoals:

 • Eenvoudig facturen maken.
 • De Tellow app gebruiken.
 • Hulp van de Tellow boekhouder.
 • Automatische bankkoppeling.
 • Bonnetjes eenvoudig inscannen.

Koppel je bankrekening

Als je het online boekhoudprogramma van Tellow aan je bank koppelt, zijn transacties automatisch te importeren. Deze functionaliteit is beschikbaar voor vrijwel elke Nederlandse bank, zodat die van jou er vast bijzit. Het handige hiervan is dat je transacties constant up-to-date zijn en je steeds inzicht hebt in de financiële situatie van je bedrijf. Met een koppeling heb je veel minder omkijken naar je rekening. Ook kun je gebruikmaken van de app. De app geeft je overal toegang tot de boekhouding en dit is vooral handige voor zzp'ers die te maken hebben met flexibele werklocaties.

Aangifte voor de btw staat klaar

Btw berekenen rekenmachineHoe ideaal is het dat je zelf niet aan de slag hoeft te gaan met een rekenmachine om te bepalen hoeveel btw je moet afdragen. Of hoeveel voorbelasting je moet invullen op de btw-aangifte. Tellow zorgt ervoor dat deze op basis van de ingevoerde gegevens, zoals verzonden en ontvangen facturen voor je klaarstaat. Dat maakt het doen van de aangifte echt een fluitje van een cent. Kies je voor een Tellow Plus abonnement dan is het zelfs mogelijk de aangifte btw bij de Belastingdienst digitaal in te dienen.

Scan je bonnen en Tellow doet de rest

Het is als je de rekening hebt gekoppeld heel gemakkelijk om transacties via bonnetjes automatisch te laten verwerken. Jij scant de bonnen met je smartphone via de Tellow app, waarna het online boekhoudprogramma de rest doet. Zo selecteert Tellow de kostenpost die aan je uitgave is gelinkt. Dat bespaart veel tijd, omdat je de gegevens van de bonnetjes niet meer handmatig hoeft in te voeren.

Gooi de losse bonnen maar weg

Het is een slimme functionaliteit die onder meer de leverancier net als het bedrag en de omschrijving, maar ook de datum en het btw-bedrag automatisch verwerkt. Dat allemaal aan de hand van het maken van een simpele foto. Jij hoeft alleen even te kijken of de suggestie voor de kostenpost inderdaad klopt. De losse bonnetjes hoef je dan niet meer te bewaren, want die slaat Tellow beveiligd op de server op met een bewaarperiode van minimaal zeven jaar.

Facturen versturen: net zo simpel

Het is ideaal als een online boekhoudprogramma als Tellow alle functionaliteiten biedt die je als zzp'er nodig hebt. Zo is het maken van facturen op een professionele wijze met je eigen logo en in de kleuren van je huisstijl een eitje. De factuurnummers volgen elkaar automatisch op en ook de btw-bedragen worden vanzelf berekend. Het maken van een factuur gaat hierdoor veel sneller en je kunt zelfs een factuur maken op de mobiel. Daarnaast kun je het factureren voor een deel automatiseren.

Facturen aan het bekijkenSla de gegevens van je debiteuren op in het adresboek om een volgende keer de factuur nog sneller te versturen. Let wel op openstaande facturen, waar je altijd en overal inzicht in hebt. Dan kan je snel een herinnering verzenden als de betaling niet op tijd binnen is. Een bon kun je eenvoudig koppelen aan een bankrekening door de bon te scannen en te uploaden naar het boekhoudprogramma. De automatische bankkoppeling mag tegenwoordig niet meer ontbreken wanneer we het hebben over boekhouden.

Online boekhoudprogramma om foutmarge te beperken

Tellow is een online boekhoudprogramma dat erin voorziet om de foutmarge zoveel mogelijk te beperken. Je wilt als zzp'er niet je btw-aangifte verkeerd invullen en btw afdragen in plaats van btw terugontvangen. Of het overzicht kwijtraken van betaalde en niet betaalde facturen. Het gebruikmaken van boekhoudsoftware van Tellow is wat dat betreft ideaal. De automatisering is wat dat betreft helemaal compleet te noemen. Zo houd jij als ondernemer tijd over om aan je bedrijf te besteden in plaats van aan de boekhouding.

Er zijn natuurlijk ook voldoende andere boekhoudprogramma's op de markt. De verschillende boekhoudprogramma's hebben allemaal hun eigen sterke en zwakke punten. Op onze overzichtspagina's zijn alle bekende en betrouwbare boekhoudprogramma's opgenomen. De meeste boekhoudprogramma's oplopen elkaar qua prijs niet veel.

Man boekhouding aan het opzettenTellow boekhouden maakt het verder mogelijk om de zzp urenregistratie nauwkeurig bij te houden. Er zijn veel zzp'ers die te maken hebben met de urenregistratie. Een urenregistratie bijhouden doe je niet alleen voor de opdrachtgever. Ook de Belastingdienst kan soms vragen naar de urenregistratie. Het is belangrijk om de urenregistratie goed bij te houden. Er zijn redelijk veel zzp'ers die problemen ondervonden hebben door het niet bijhouden van de werkuren.

Excel is niet meer nodig

Er zijn redelijk veel zzp'ers die gebruikmaken van Excel voor de facturatie en administratie. Het gebruiken van Excel is niet echt raadzaam, omdat je dan veel handige functionaliteiten misloopt. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Het niet kunnen versturen van automatische betalingsherinneringen.
 • Het niet kunnen koppelen van zakelijke rekeningen.
 • Het niet kunnen inboeken van inkoopfacturen.
 • Het niet automatisch kunnen verwerken van de Belastingaangifte.
 • Het niet automatisch opvlogen van een factuur (nummering).

Heb je een boekhouder?

Hulp boekhouderJe hebt met Tellow geen boekhouder meer nodig, maar als je dat wel prettig vindt als veilig steuntje in je de rug dan kan dat natuurlijk ook. Je kan je boekhouder zonder extra kosten uitnodigingen voor je online boekhouding. Zo is het ook mogelijk om je boekhouder voor de zekerheid even een check te laten doen door gegevens te exporteren en door te zenden.

Als zzp'er wil je ondernemen in plaats van online boekhouden

Heb je nu veel werk aan de boekhouding als zzp'er? Probeer dan Tellow eens! Met een proefaccount kun je op je gemak alle voordelen ondervinden. Voor wie nog niet werkt met een boekhoudprogramma zal er een wereld opengaan. En wil je extra ondersteuning? Ook dat is gewoon mogelijk bij Tellow. Maak je een belafspraak, dan is er op alle mogelijke manieren ondersteuning mogelijk.

Support van Tellow

Tellow laat je er niet alleen voor staan, want ondanks het grote gemak van het online boekhoudprogramma kan het zijn dat je vragen hebt. In dat geval maak je gewoon gebruik van het support van Tellow. Er staat een team met experts klaar dat te bereiken is via de chat of via je account door op de support-knop te klikken.

Gratis online boekhoudprogramma

Tellow biedt de keuze uit verschillende online boekhoudprogramma’s en de kosten variëren daarin dan ook. Het is in ieder geval mogelijk om je gratis te registreren en zonder kosten van het gratis pakket gebruik te maken. Je krijgt daarmee toegang tot verschillende functionaliteiten, variërend van bonnen scannen tot facturen maken en van btw-aangifte tot een winst- en verliesrekening. Ook de koppeling met je bankrekening is gratis net als het gebruik van de Tellow-app.

Tellow boekhouden

Tellow boekhouden maakt het online boekhouden eenvoudiger en het Tellow boekhouden geeft je inzicht in de financiële situatie van je onderneming. Tellow boekhouden is mogelijk met een paar klikken en is misschien wel de beste keuze voor startende zzp'ers. Tellow boekhouden probeert je zoveel mogelijk te ondersteunen en beschikt dan ook over een eigen helpdesk. Je kunt Tellow boekhouden voor een periode van 30 dagen geheel gratis uitproberen.

Onbeperkte functionaliteiten tegen betaling

Bureau kantoorHet gratis online boekhoudprogramma van Tellow kent beperkingen, maar deze zijn op te heffen als je tegen betaling van onbeperkte functionaliteiten gebruik wilt maken. Met betrekking tot de betaalde abonnementen voor een online boekhoudprogramma zijn er verschillende opties beschikbaar. Je hebt al toegang tot alle basis functionaliteiten vanaf 13 euro per maand. Het is ook mogelijk om je account per maand op te zeggen.

Tellow Basis

 • Het basis online boekhoudprogramma biedt alles van het gratis pakket met als extra het onbeperkt scannen van bonnen en onbeperkt versturen van facturen. Zo zijn er nog veel meer extra’s als facturen van een eigen logo en huisstijl voorzien, net als het automatisch laten versturen van betalingsherinneringen. Het basispakket zal voor de meeste freelancers ruim voloende zijn.

Tellow Plus

 • Het Plus pakket biedt alles van Basis met extra’s als het automatisch opstellen en indienen van btw-aangifte en koppeling tot vijf bankrekeningen.

Tellow Compleet

 • Het Compleet online boekhoudprogramma voorziet zelfs in het automatisch indienen van de inkomstenbelasting en dat is echt uniek. Ook krijg je van de adviseurs van Tellow boekhoudadvies en een officieel jaarverslag. Dit programma is bijvoorbeeld geschikt voor ondernemers met bv's.

Tellow review

Vrouw aan het nadenkenOp Trustpilot en op Goole reviews zijn genoeg reviews te vinden met betrekking tot Tellow van andere ondernemers. De Google reviews met betrekking tot Tellow boekhouden zijn overwegend positief. Tellow boekhouden heeft op Google ruim vier sterren. Het blijft natuurlijk belangrijk om je eigen ervaring met Tellow boekhouden op te doen. Je kunt ook gebruik maken van een algemene zoekterm om te lezen wat andere mensen schrijven over Tellow boekhouden. Ook kun je zelf een Tellow review schrijven over je eigen ervaring.

Tellow geschikt voor jou als zzp'er?

Als zzp'er kan je prima uit de voeten met het Basis of Plus online boekhoudprogramma van Tellow. Begin vandaag nog met het opstarten van je boekhouding en registreer je gratis. Voor zzp'ers die niet veel ervaring hebben met boekhouden, heeft Tellow boekhouden de beschikking over een eigen Tellow boekhouder. Dit is een waardevolle aanvulling op het abonnement. Na de gratis proefperiode heeft Tellow boekhouden verschillende pakketten in de aanbieding.

Helpdesk aan het bellenDe maandelijkse Tellow kosten zijn na de proefperiode afhankelijk van het Tellow pakket dat je definitief kiest. De Tellow kosten met betrekking tot het basispakket bedraagt 13 euro per maand exclusief btw. De Tellow kosten per maand voor de uitgebreidere pakketten variëren tussen de 30 en 70 euro per maand exclusief btw.

Met Tellow kun je als zzp'er de complete boekhouding verzorgen en nog veel meer. Denk alleen al aan het bonnetjes inscannen met de telefoon. Hierdoor zul je onderweg geen bonnen en facturen meer vergeten en dus aftrekposten mislopen. Het zijn vaak de kleine bedragen die optellen. Het blijft verder mogelijk om met een boekhouder samen te werken aan de boekhouding. Je moet de boekhouder dan alleen toegang geven tot je account

Ga naar de website

Boekhoudpakket Tellow

Hét boekhoudprogramma waarmee ondernemers financiën onder controle krijgen.

Als eigen baas wil je ondernemen in plaats van boekhouden.

Daarom zorgt het Tellow boekhoudpakket ervoor dat je daar niet te veel tijd aan kwijt bent.

Mijnzzp.nl