Opleiding tot Conciërge (hotel)

Informatie over opleidingen op Mijnzzp.nl

Team Mijnzzp

Opleiding conciërge (hotel)

Er bestaan geen landelijke opleidingsmogelijkheden voor het beroep conciërge binnen de hotelsector. Wie toch op zoek is naar een passende opleiding kan kiezen voor de Mbo-opleiding facilitair medewerker binnen de facilitaire dienstverlening. Deze opleiding is zeer geschikt als basisopleiding voor conciërges omdat ook onderhoudswerkzaamheden meegenomen worden tijdens deze Mbo-opleiding. Daarnaast is er tijdens de opleiding aandacht voor dienstverlening en schoonmaakwerkzaamheden. Deze brede opleiding maakt het mogelijk om voor verschillende instellingen of bedrijven werkzaam te worden als conciërge. Daarnaast zijn er natuurlijk ook andere beroepen denkbaar die als conciërge zeer nuttig kunnen zijn zoals de beroepen klusjesman en timmerman. Als conciërge werkzaam binnen een hotel is het natuurlijk wel belangrijk dat de conciërge ook gastvrij is en bezit over een dienstbare instelling. Tijdens de meeste vakopleidingen is het zo dat je minimaal vier dagen in week zal werken en één dag in de week naar school gaat voor de theorieles.

Opleidingsduur en niveau conciërge (hotel)

De meest passende opleiding als conciërge is de Mbo-opleiding facilitair medewerker die over het algemeen twee tot drie jaar in beslag zal nemen en is een Mbo-opleiding op niveau twee.

Vervolgopleidingen conciërge (hotel)

Een vervolgopleiding na het afronden van de Mbo-opleiding facilitair medewerker op niveau drie kan de Mbo-opleiding Leisure & hospitality op niveau drie zijn. Deze opleiding heeft verder niet veel meer met het beroep conciërge te maken maar zal een conciërge wel meer inzicht bieden in gastvrijheid en de hotelbranche in zijn algemeenheid.

Vooropleiding conciërge (hotel)

De meeste scholen verwachten minimaal een Vmbo-diploma voordat je mag beginnen aan de Mbo-opleiding facilitair medewerker op niveau twee. De meeste scholen houden eerst een intakegesprek om te bekijken of een opleiding wel bij iemand past. Het is natuurlijk niet ondenkbaar dat een conciërge een geheel andere opleiding heeft genoten en verder geen ervaring heeft met de hotelbranche. Als conciërge moet je natuurlijk ook een handig persoon zijn die weet van aanpakken.

Mijnzzp.nl